RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om få sekunder kaster disse damene klærne!


I fredags-form: Randi Bergersen, Line Strøm, Merete Bognar, Maiken Markussen og Elin Næss klare for et knippe svømmetak på Sollerudstranda en tidlig fredag morgen.
I fredags-form: Randi Bergersen, Line Strøm, Merete Bognar, Maiken Markussen og Elin Næss klare for et knippe svømmetak på Sollerudstranda en tidlig fredag morgen. Foto: Foto: Elisabeth Wang
– Klart det har en helsemessig effekt; dette er godt for både kropp og sjel! sier Line Strøm. Hver fredag hiver et knippe damer seg i vannet på Sollerudstranda.

SOLLERUDSTRANDA: – Det er nydelig! Skal du ikke være med, da? undrer Randi Bergersen og ser spørrende på undertegnede journalist.


Jeg har med kamera, blokk og penn - badetøy er «gjenglemt» hjemme. Dessverre...

I drøyt ett år har rundt syv sylspreke damer møttes til bading, hver fredag klokken 08.00, ved Sollerudstranda.

 

De legger ikke skjul på at de elsker tradisjonen, men understreker at den beste følelsen, på denne tiden av året, kommer når de har kommet ut av vannet.

– I fjor var det tidlig skikkelig vinter, så da måtte vi på et tidspunkt skjære hull i isen for å komme oss ut i vannet. Det ble noen skader da dessverre, så vi tok en pause på noen uker, forteller Bergersen.

LES OGSÅ: Et tråkk nærmere sykkelvei i Maridalen

Bikini-fri strand

Denne fredagen har hun møtt opp sammen med Line Strøm, Merete Bognar, Maiken Markussen og Elin Næss. Det er rundt null grader i luften, forholdsvis vindstille og på stranden er det ikke akkurat rift om de beste plassene.

– Vi ler godt når vi tenker på dem som kommer tidlig på jobb i Storebrand-bygget, de med vindu ut mot vannet; de må jo ha sett litt av hvert, for vi er ikke akkurat blyge, smiler Strøm.

De andre damene ler hjertelig.

– For oss er det viktigst å få på oss det varme tøyet så fort som mulig etter at vi har kommet opp fra vannet. Den følelsen er helt herlig! sier Næss.

Med gradestokk i hånden, som raskt treffer vannskorpen, beveger damene seg ned mot vannet. Det konstanteres at det i løpet av de fire siste ukene har gått fra 14 til 2 grader i vannet.

– Det er definitivt kaldt, men det gjør ingen ting. Her er det bare å bite tennene sammen og å komme seg ut i vannet, sier Bognar.

LES OGSÅ: Etterlyses for voldtektsforsøk

Ikke for pyser

Hun er ikke en gang ferdig setningen før de første allerede har vann til knærne. Små rop og hvin vitner om at møtet med det våte element, på denne tiden av året, ikke er for pyser.

– Åååå, det er nydelig, sier Markussen, mens hun kniper musklene i ansiktet sammen så det nesten ligner et smil.

– Det er fantastisk! Vi oppfordrer alle andre til å prøve dette - det er en skikkelig kick-start for kroppen, sier Strøm.

Vel oppe på land igjen hoppes det i ull fra topp til tå. Det gjelder å få varmen tilbake i kroppen så raskt det lar seg gjøre.

– Nå gleder jeg meg veldig til en kaffekopp og de kanelsnurrene, sier Bergersen.

Rykende, nytraktet kaffe serveres i kopper til samtlige av badenymfene. Med boblejakkene på nytes varm drikke med hjemmebakte kanelsnurrer.

– Vi har, som du ser, plass til mange flere.

Hvis det er noen som har lyst er det bare å kontakte oss, sier Bergersen, mens hun nyter følelsen av igjen å være god og varm.

LES OGSÅ: Denne filmen må du se

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere