RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Om offentlige tjenester og velferd

Lambertseter Gård er truet. Eiendoms-og Byfornyelsesetaten har fått pålegg fra Byrådet om å "rydde opp" i de kommunale eiendommer som etaten forvalter. Hvilket i praksis vil si å få gården til å lønne seg bedre. Byrådets og BU's yndlingsuttrykk er "effektivisering" Alt skal være lønnsomt og effektivt. Ungdomsarbeid, eldreomsorg, eldresentre, barnehager etc. Alt som dreier seg om velferd og sosiale tjenester skal effektiviseres.

Når det gjelder Krystallen eldresenter er det noen merkelige argumenter fra BU's side om hvorfor Krystallen ikke får tilskudd som de private eldresentre.

Først sier BU-lederen at han må ha sovet i timen, og så at andre i BU har sovet.

Så krangler BU internt om hvem som har sagt og tolket hva om Krystallen. Dernest at alle trodde at Krystallen hadde fått sitt. Hvor sløve er politikerne?

Under politikerutspørringen på Lambertseter i vinter står Stigen (Frp) og Steinar Andersen (Ap) skulder ved skulder og sier at det er helt greit at brukerne av Krystallen må betale kr. 600.- i avgift for å beholde senteret. Nå "kjemper" de to for kr. 300.- i avgift, og samtidig kjemper de to for å gi Krystallen det samme som de private sentrene har fått. Jeg tror dem ikke.

Sannheten er en helt annen.

I justeringen av budsjettet for 2005 i høst står det følgende:

"Reduksjon av bydelens tjenestetilbud og reduksjon i standard og kvalitet i tjenestene representerer politiske valg (fra Byrådet) og må vedtas av Bydelsutvalget" Hvilket i klartekst betyr at alle offentlige tjenestetilbud skal reduseres eller privatiseres.

Så til sykehjemmene. De tre private sykehjem er alle dyrere i drift enn de kommunale. Det private Midtåsen sykehjem koster bydelen kr. 550.000.- pr. seng pr. år. Det kommunale Ryenhjemmet koster kr. 429.000.- pr. seng pr. år.Altså en forskjell på kr. 121.000.- pr. seng pr. år. Allikevel vil Byrådet og BU, med Frp i front konkurranseutsette (privatisere) de to gjenværende kommunale sykehjem. Forstå det den som kan.

Knut E. Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere