RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Karsten Alnæs fra Nordstrand er aktuell med romanen "Bakenfor alle farger".
Karsten Alnæs fra Nordstrand er aktuell med romanen "Bakenfor alle farger".

Om predikanter og tatere

Nordstrandforfatteren Karsten Alnæs er aktuell med en roman basert på hendelser fra egen barndom.

NORDSTRAND: Boken "Bakenfor alle farger", som lanseres 1. september på Ringerike bibliotek Hønefoss, er en roman basert på Alnæs' barndom og oppvekst i søvnige Hønefoss.

Alnæs' bok handler om de forunderlige bedriftene til de fire flåteseilerne, mesterdetektivene, skihopperne og ugleforskerne Harald, Karsten, Svenn og Roald. Om deres gudstro og tvil, om deres liv langs elva og fossen, deres utforskning av heiser, stabbur, løkker, branntomter, bakgårder og jenter, deres overraskende møter med tatere, predikanter og lærerinner.

Begivenhetene finner sted i den lille søvnige byen Hønefoss. Det er en roman om det gåtefulle barndomslandet og det evige kameratskap, men også en beretning om krigen og etterkrigstiden. Om frykten for døden og dødens nærvær, om de voksnes hemmeligholdelse, fortielse og vold mot barn, og om sår i sjelen som aldri kan leges.

Det er Aschehoug som står for utgivelsen av "Bakenfor alle farger".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere