*Nettavisen* Nyheter.

Om sikkerhet: Sognsveien som anleggsvei en god idé?

Det er veldig bra at beboerne i Gaustad området er opptatt av barnas sikkerhet og forstår veldig godt at de er bekymret over byrådets ja til masseutkjøring fra Vettakollen høydebasseng og ned Gaustadvn.

For det er jo fint hvis massene skal kjøres Nordbergveien og ned Sognsveien. Her finnes det ikke et eneste argument for at massene ikke skal kjøres..

Her er det ikke noen som bor ved veien, og i alle fall ingen barnefamilier. Ingen av barna bruker veien som skolevei. Videre er det etter det jeg skjønner ingen barn som leker i tilstøtende områder av veien heller.

Det er nesten ikke trafikk på veien, og det ser ut som trafikken ikke øker heller. Det er nesten ingen som bor på Nordberg/Kringsjå/Korsvoll. Det er nesten ingen som bruker veien som utfartsvei når de skal til Sognsvannsområdet. Og det virker også som ingen bruker veien som "snarvei" for å komme forbi Tåsentunnelen i ettermiddagsrushetnår det er kø østover på Ullevålsletta.

Det er heller ingen rådyr og elg som trekker ned mot veien til alle døgnets tider. Disse får aldri panikk når de kommer ned til Sognsveien og springer helt kontrollert ut i veien og skaper dermed ingen farlige situasjoner.

Det har nesten aldri vært masseutkjøring på Sognsveien tidligere. Når man utvidet Riksarkivet på Sognsvann var det nesten ikke en eneste lastebil med tilhenger som kjørte ned veien til Ring 3. Samtlige biler kjørte under fartsgrensen og ingen av de hadde problemer med å stoppe fullastet ved fotgjengerfeltene i nedoverbakke. Det var vel ikke en eneste gående som ble redd! Og nå er det også snakk om eventuelle masseutkjøringer i forbindelse med utvidelse og fjellhall på Idrettshøyskolen. Det er jo flott med litt mer trafikk av denne sorten!

Det som er så fint med Sognsveien over Ring 3 er at det er 50 km/t og dermed ingen skilt. Dette sikrer at alle kjører etter forholdene og dermed forsiktig. For dette er jo ingen miljøgate og det er ingen fartshumper. Så her gir ingen gass, ingen kjører over fartsgrensen, ingen har problemer med å stoppe for gående og når folk skal over fotgjengerfeltene. I tillegg er det trafikk/fartskontroller nesten hver eneste dag her. Så med andre ord, trygghetsfølelsen hos barn og foreldre kunne ikke vært bedre!

Not!Bård Wæhle

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.