RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omfavner hverandre – og byen


VINNERBILDET I MARS: Paret nesten lyser kjærlighet, til tross for at omgivelsene viser en grå by. Kontrasten er stor, og temaet mer aktuelt enn noen gang, mener juryen, om Henning S. Pettersens bilde.	(NB. Dette er en beskåret versjon av bildet. Se hele vinnerbildet rett nedenfor).
VINNERBILDET I MARS: Paret nesten lyser kjærlighet, til tross for at omgivelsene viser en grå by. Kontrasten er stor, og temaet mer aktuelt enn noen gang, mener juryen, om Henning S. Pettersens bilde. (NB. Dette er en beskåret versjon av bildet. Se hele vinnerbildet rett nedenfor). Foto: Foto: Henning S. Pettersen
Med det enkle budskapet "Kjærlighetens Oslo" ble ordføreren og dittOslos nyhetsredaktør sjarmert i senk av mars-vinneren i fotokonkurransen «Oslo – byen min!».

OSLO: Fotografen heter Henning Stalheim Pettersen (29) og er fra Tøyen. Bildet ble tatt en søndag for et par måneder siden nedenfor politihuset på Grønland.

(Artikkelen fortsetter under vinnerbildet!)

Fotokonkurranse Henning S. Pettersen
"Kjærlighetens Oslo" Foto: Henning S. Pettersen


 

– Jeg så at de sto der og omfavnet hverandre. Gjennom åpningen i gjerdet synes jeg det ble et fint bilde, sier fotograf Pettersen.
 

Vakkert i en vanskelig tid

Fotojuryen, bestående av ordfører Fabian Stang og dittOslos nyhetsredaktør Hege Bjørnsdatter Braaten synes det var spesielt mange gode bidrag denne måneden. Mange av motivene hadde fortjent å vinne, kommenterer dommerne. 

Men til slutt falt de for bildet med den enkle beskrivelsen: «Kjærlighetens Oslo».

– Dette er et fint bilde som passer spesielt godt i den tiden byen og landet er i om dagen. Det fremhever kontrasten mellom en litt grå og innestengt følelse og en kjærlighetserklæring, gjennom hullet i gjerdet som paret som omfavner hverandre representerer. Svart-hvitt-uttrykket blir spesielt effektfullt, sier Hege Bjørnsdatter Braaten.

– Med dette bildet er det igjen menneskene som er i sentrum. Budskapet er som i det første vinnerbildet; kjærlighet og samhold. Og fortsatt trenger byen vår det. Bildet uttrykker dette svært effektivt på en enkel måte, sier Fabian Stang.

SE ALLE DE INNSENDTE BIDRAGENE I DE TO BILDESERIEN FRA MARS!
 

– Oslo er åpen og trygg

– Jeg tror mange har blitt enda mer glad i byen etter det som skjedde i sommer. Vi har blitt mer bevisste på hvor bra vi faktisk har det, sier Henning Stalheim Pettersen, opprinnelig fra Ellingsrud, og som bortsett fra fem år i Trondheim har bodd hele livet i Oslo.

– Jeg vil beskrive Oslo som en åpen by. Jeg har alltid følt meg veldig trygg her, selv med hendelsene i sommer. Det er mye å oppleve her, litt i motsetning til Trondheim. Etter noen år der har du sett det som er å se. I Oslo er det så mye mer, med naturen, bykjernen og alle de forskjellig bydelene. Dette er byen jeg vil bli boende i, sier Pettersen.

 

LES OGSÅ: VisitOslos turistsjef Tor Sannerud trer inn i juryen fra april. Les alt om det her!

Se faktaboksen til høyre for hvordan du deltar, og LES ALT OM FOTOKONKURRANSEN VED Å TRYKKE HER!

Følg "Oslo – byen min" på Facebook.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere