RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omkamp i Akersveien


Rune Aale-Hansen engasjerte seg i barnehagesaken allerede for flere år siden. Her med Terje Storli og Unni Walstad som bor i nærområdet. FOTO: Anne Marie Huck
Rune Aale-Hansen engasjerte seg i barnehagesaken allerede for flere år siden. Her med Terje Storli og Unni Walstad som bor i nærområdet. FOTO: Anne Marie Huck
Byrådet brukte millioner på å sikre at trafikken til barnehagen i Akersveien ikke skulle berøre naboene. Til ingen nytte.

AKERSVEIEN: Naboer engasjerte seg allerede for flere år siden, da barnehagen skal ligge tett på et større friareal. De ville blant annet sikre at trafikkbelastningen ble minst mulig. Etter dialog med naboene gikk bydelsutvalget inn for en veiløsning som medførte at all trafikkadkomst ble lagt ved siden av Teknolgisk Institutt.

Brukte millioner

– Slik unngikk man å legge trafikken via Telthusbakken og Westye Egebergs gate syd, sier Høyres Rune Aale-Hansen i en e-post til Lokalavisen.

BU fikk gehør hos byrådet, som kjøpte nabotomten Akersveien 26 c for flere millioner kroner, for at den ønskede veiløsningen skulle la seg gjennomføre.

Nå har tiltakshaver Omsorgsbygg (OBY) snudd i saken.

– Nå fnyses det av den vedtatte veiløsningen, og man vil trumfe gjennom et alternativ som innebærer veiadkomst ved blokkene i Westye Egeberg gate syd, sier Aale-Hansen.

Altså det stikk motsatte av det nabolaget, bydelsutvalget og byrådet har sett for seg.

– Dette vil skape vesentlig større trafikkutfordringer for et større miljø, slår Høyrepolitikeren fast.

– Vi blir ganske oppgitt over at en etat setter politiske vedtak til side, og overser at byrådet har brukt mange millioner kroner på en tomt som skal gi den ønskede løsningen, sier Aale-Hansen.

– Dersom etaten får ture frem som de vil, er realiteten at byråkratiet neglisjerer politiske vedtak. Det er oppsiktsvekkende i seg selv, sier Aale-Hansen, som lover å kontakte Byrådet.

– Følger plan og bygg

Da vi kontakter Omsorgsbygg, spiller kommunikasjonssjef Thomas Bartholdsen ballen videre til Plan- og bygningsetaten (PBE).

– Omsorgsbygg forholder seg helt og fullt til vedtakene fattet av Plan- og bygningsmyndighetene i Oslo.Adkomst via Teknologisk Institutt blir frarådet fra PBE og etaten har begrunnet hvorfor, sier han i en e-post til Lokalavisen. – Nå ligger saken hos Fylkesmannen. Omsorgsbygg vil forholde seg til vedtak som fattes av myndighetene. Vårt mål er utelukkende å skape gode barnehageplasser i et allerede tettbygget område og holde ulempene for de mange ulike gruppene av naboer på et lavest mulig nivå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere