Område-løft

 

 

Bydel Grorud vedtok å gå videre med planene om 12–14 nye leiligheter tilrettelagt for psykisk utviklingshemmete i Odvar Solbergs vei på Romsås.

grorud: Bygningene som ligger i Odvar Solbergs vei 79 og 81, bærer preg av manglende vedlikehold, forfall og hærverk. Tomtene har imidlertid et stort potensial med blant annet utsikt over Groruddalen og flott natur rundt.

Økt trivsel

I nærhet til tomtene ligger også mange seniorboliger og i saksframlegget fra bydelsdirektøren påpekes det:

– For de eldre i disse boligene vil det gi økt trivsel og trygghet i hverdagen dersom forfalne bygg og sjenerende aktivitet i nabolaget erstattes av boliger for psykisk utviklingshemmete og kommunal tilstedeværelse.

Fordi behovet for opprustning på Romsås er stort, gjennomføres det som kjent et områdeløft. Prosjektet i Odvar Solbergs vei vil støtte opp under områdeløftet på Romsås ved at gamle og nedslitte bygninger omgjøres til nye moderne boliger.

Tilpasset

Mange psykisk utviklingshemmete i bydelen har ulike langvarige og sammensatte behov. Bydel Grorud ønsker å møte utfordringen knyttet til det økende tjenestebehovet blant psykisk utviklingshemmete ved å utvide sitt tilbud til denne gruppen gjennom bygging av tilrettelagte boliger.

Tilbudet i de nye boligene vil være tilpasset voksne psykisk utviklingshemmete med behov for døgnkontinuerlig tilsyn og oppfølging alle dager i uken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag