*Nettavisen* Nyheter.

Områdeplan for Husebyskogen

Den vedtatte områdeprogrammet er et styringsdokument for den videre utviklingen av Husebyskogen.

Husebyskogen er på cirka 560 mål. Av dette er 390 mål regulert til friområde som knytter grøntdragene Mærradalen og Makrellbekken sammen. Cirka 40 mål av disse er avsatt til USAs ambassade.

Det tapte friarealet må fullverdig erstattes. Blant annet er det planer om gressbane og bandybane på baksiden av FO-bygget. I tillegg skal 23 mål ved eksersishallen reguleres til friområde i sambruk med garden. Byrådet har også foreslått at 10 mål av Høegh Eiendoms arealer skal omreguleres til friområde. "Trollskogen" ved Heimevernets hus inngår også i erstatningsarealene.

Bystyret har vedtatt at Husebyskogen skal utvikles som naturpark med vekt på biologisk mangfold. I tillegg kan mindre deler av Husebyskogen utvikles til temaparker.

I plan- og bygningsetatens forslag til områdeprogram er det lagt opp til omfattende boligutbygging knyttet til gardens område og området foran FO-bygget. Garden blir på området og i tillegg har bystyret vedtatt at det nå ikke skal legges til rette for boligbygging innenfor områdeprogrammet.
Bystyret har også bedt byrådet legge til rette for at Heimevernshuset kan brukes til barnehage.

Under komitébehandlingen av områdeprogrammet er også byrådet bedt om å følge opp bydelens behov for sosial infrastruktur knyttet til FO-bygget og området rundt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag