*Nettavisen* Nyheter.

Omsorg + kan bli droppet

Et enstemmig bydelsutvalg valgte å protestere mot makspris på Omsorg + boligene. De vil heller ikke ta ansvar for forvaltning og drift av bygningsmassene. Foto: Anita L. Hanken.

Byrådet vil sette en makspris på 7200 kroner for de nye Omsorg + boligene. Det kan stoppe den etterlengtede oppgraderingen av boligene i Øivindsvei 2.

BYDEL BJERKE: Oppgradering av de kommunale boligene i Øivindsvei til Omsorg + boliger er allerede under prosjektering. Nå kan det likevel vise seg å bli for dyrt for bydelen.

– Dette er dramatisk. Dersom forslaget går gjennom, vil ikke prosjektet være gjennomførbart. Det er veldig synd, for boligene i både Øivindsvei og Refstadsveien trenger veldig en oppgradering. Og det er åpenbart at vi mangler et slikt tilbud i omsorgstrappa vår. Men vi kan ikke gå blindt inn i et prosjekt hvor vi risikerer et pengesluk, sier nestleder i bydelsutvalget Geirmund Jor (SV).

Hyggelig, men...

Han mener forslaget om en makspris for leietakerne er hyggelig tenkt, men reagerer på at de enkelte bydelene må ta ansvar for drift og forvaltning.

– Dersom hver bolig i realiteten koster 10000, blir det for dyrt. Jeg skjønner at man bør ha et tak, men da må rådhuset ta ansvaret, sier han.

BU protesterer

Jor mener forslaget kommer fordi byrådet ser at det er stor risiko for økte utgifter.

Da bydelsutvalget behandlet saken forrige torsdag, vedtok politikerne enstemmig å protesterte i sin høringsuttalelse.

– Dette er svært alvorlig. Det kan ødelegge bydelsøkonomien, sa Thorleif Holth (Ap).

– Vi må ikke finne på å ta over driftsansvaret. Det har vi ikke penger til, istemte Tom Harald Larsen (Frp).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.