RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omsorgs-lønn

Har du et særlig tyngende omsorgsarbeid, kan du ha rett til omsorgslønn.

Ullern: - Hva innebærer egentlig omsorgslønn og hvem kan få det?
- Omsorgslønn er en ordning enhver bydel eller kommune er pliktig til å ha. Det er en ytelse/lønn som gis til personer som har et særlig tyngende omsorgsarbeid. Det blir gitt der hvor det tradisjonelle hjemmetjenestetilbudet ikke fungerer. Det kan for eksempel dreie seg om personer som trenger kontinuerlig tilsyn, hvor besøk av hjemmetjenesten fire ganger i døgnet ikke er nok, sier Synnøve Aga ved Søknadsavdelingen i Bydel Ullern.

- Er det vanskelig å få omsorgslønn?

- Det er opp til bydelen å vurdere dette. Man er ikke underlagt de samme krav som for eksempel ved avlastning, men der hvor vi ser at omsorgsarbeidet er spesielt tungt for å dekke nødvendige omsorgsoppgaver, vil vi tildele lønn. Det kan for eksempel dreie seg om mye nattevåk i forbindelse med et funksjonshemmet barn. I andre tilfeller kan det være snakk om en ektefelles omsorgsarbeid hvor det tradisjonelle hjelpeapparetet ikke kan bidra fullt ut.

- Hvordan fastsetter man omsorgslønn?

- Man følger det kommunale regulativet for assistenter og det vil si cirka 115 kroner timen. Grunnlaget for utbetaling er basert på hvor mange timer tungt omsorgsarbeid vedkommende har, om det er knyttet til personlig stell, ernæring, følge til lege, nattevåk eller annet. Inntekten er skattbar, men man får ikke utbetalt feriepenger eller sykepenger i forhold til dette.

- Er det mange i Ullern bydel som mottar omsorgslønn?
- Per i dag er det 16 stykker. De fleste av disse er godt voksne mennesker.
- Hvem kan motta denne ytelsen?

- Ordningen omfatter ektefelle/samboer, frivillige omsorgsytere som ikke nødvendigvis er i familie med den pleietrengende, samt foreldre som har omsorgsplikt for sine mindreårige barn. Omsorgslønn er for øvrig uavhengig av søkerens og den pleietrengendes økonomi, sier Aga.

Mer om omsorgslønn på bydel Ullerns nettsider: www.bydelullern.Oslo.kommune.no/soknadsavdelingen
Vakttelefon for søknadsavdelingen: 23 46 30 36, mellom klokken 10.00 - 14.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere