*Nettavisen* Nyheter.

Omstridt p-hus og kafé til bydelsutvalget

MARIAS CAFE: -Det er kjempedårlig gjort å kaste ut Maria’s Cafe etter 15 år, sa Maria Jacobsen, som arrangerte støtteaksjon for stamkafeen på Manglerud senter etter at de ikke fikk fornyet leiekontrakten sin. – Støtten fra kundene varmer, sa innehaver Ahlam Chehade og sønnen Ibrahim. (FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN) Foto: FOTO: NINA S. OLSEN

Marias Café gjenoppstår på Skullerud og søker skjenkebevilling. Skolebehovsplanen og det omstridte P-huset i Bølerlia behandles også i Østensjø bydelsutvalg i kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

BØLERLIA 73B: Omstridt parkeringshus som kan få dagligvarebutikk. Foto: ARKIVFOTO: NINA S. OLSEN

ØSTENSJØ: Mandag 18. mars klokken 18.30 er det nytt møte i Østensjø bydelsutvalg (BU), og tre nye saker er kommet på sakskartet, nemlig Bølerlia 73 b, Marias Café og nytt forslag til skolebehovsplan.

LES FULLSTENDIG SAKSKART HER

Bølerlia 73 b

Det omstridte parkeringshuset har vært mange runder i byråkratiet, og nå skal BU uttale seg om et revidert planforslag, som baserer seg på en ny og utvidet trafikkanalyse og omarbeidet utomhusplan.

LES OGSÅ: Vil fortsatt ha butikk i parkeringshuset

Marias Café

Den populære kafeen ble nylig kastet ut fra Manglerud senter, til store protester fra lokalbeboere. Nå gjenoppstår de i nye lokaler på Skullerud torg og søker BU om skjenkebevilling.

LES MER OM SAKEN HER: Demonstrerte for Marias Café

Det planlegges cirka 120 sitteplasser inne og cirka 60 sitteplasser ute. Bydelsdirektøren anbefaler at søknaden innvilges.

Skolebehovsplanen

Utdanningsetaten la nylig frem sitt forslag til skolebehovsplan for de neste ti årene, og BU skal uttale seg om forslaget.

LES MER OM FORSLAGET HER: Vil ha tre nye barneskoler

Åpen halvtime

Har du innspill eller innsigelser til noen av sakene som skal behandles i BU, kan du ta ordet i åpen halvtime.

Møtet avholdes i bydelens lokaler på baksiden av Bøler senter.

LES MER OM MARIAS CAFE, SKOLEBEHOVSPLANEN OG BØLERLIA 73 HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.