*Nettavisen* Nyheter.

Omstridte brakker blir idrettsbarnehage

Jeg tror dette blir en grei løsning, og gleder meg med dem som nå vil få tilbud om barnehageplass, sier Hanne Eldby (SV), leder i oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø. Lopperud-brakkene i bakgrunnen blir ikke fjernet som først planlagt, men gjenåpner som idrettsbarnehage i regi av Manglerud Star i løpet av våren.

I forrige uke ble det avgjort; Lopperud-brakkene får huse barn frem til sommeren 2011. Inn rykker Manglerud Star med sin nye idrettsbarnehage.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tom Nyborg, daglig leder i Manglerud Star Fotball.

LANGERUD: – Nå er jeg veldig glad på vegne av alle de som står i barnehagekø. Vi trenger hver eneste plass som er å oppdrive, sier Hanne Eldby (SV), leder i bydelens oppvekstkomité.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi nå kommer et skritt nærmere full barnehagedekning. Det vil alltid være noen som protesterer, så vi er nødt til å forholde oss til fagmyndighetene, sier Eldby.

36 småbarnsplasser

Plan- og bygningsetaten (PBE) har gitt Bydel Østensjø midlertidig brukstillatelse for en ny fireavdelings barnehage med 36 småbarnsplasser i brakkene frem til 1. juli 2011. Samtidig har Friluftsetaten gitt tillatelse til at det kan bygges opp en midlertidig parkeringsplass for ansatte nedenfor det lille skogholtet med barnevognskjul.

PBE anser ulempene av en slik art at de ønsker paviljongen og parkeringsplassen fjernet så raskt som mulig, men aksepterer videre drift på grunn av den prekære situasjonen Oslo kommune er i når det gjelder barnehagedekning. De ønsker også at det vurderes trafikksikkerhetstiltak i forbindelse med dobbel barnehagedrift på området.

Håper på raskt avvikling

Selv om Eldby er positiv til fortsatt drift i brakkene, vil hun jobbe for at barnehagen skal avvikles så raskt som mulig.

– Jeg synes heller ikke det er ideelt med to barnehager så tett opptil hverandre, eller at utearealet totalt sett ikke er det beste. Men bydelsutvalget jobber for full barnehagedekning så fort som mulig, og når vi oppnår det vil denne barnehagen være den første som skal bort, sier Eldby.

– Jeg har inntrykk av at folk er skuffet over at brakkene ikke blir revet, og har forståelse for det. Samtidig har jeg også forståelse for at det er forferdelig vanskelig å ikke få barnehageplass, sier Eldby.

Hun mener Lopperud barnehage er et bra tilbud uansett om brakkene står der eller ikke.

– Det er kanskje ikke så bra som foreldrene trodde det skulle bli, men bra nok. At barna trives og er trygge er viktigere enn utearealet. Det er verre å stå uten plass og kanskje måtte overlate barnet sitt til en dagmamma man ikke er komfortabel med, sier Eldby.

Hun poengterer dessuten at den nye barnehagen blir en idrettsbarnehage, som skal dra mye på tur og benytte seg av nærmiljøet.

Blir idrettsbarnehage

Bydel Østensjø har allerede inngått en avtale med Manglerud Star (MS).

– Jeg tror dette blir veldig bra. Vi har allerede fått mange forespørsler fra foreldre som etterspør plasser i idrettsbarnehagen, opplyser bydelens barnehagesjef Tommy Grotterød.

MS skal starte opp en idrettsbarnehage i samarbeid med den private aktøren Idrettsbarnehager AS.

– Dette er jo et fantastisk område for en idrettsbarnehage, og vi er veldig glade for tilliten bydelen viser oss, sier daglig leder i MS Fotball, Tom Nyborg.

– Vi vil leie bygget, tilrettelegge og stille vår kompetanse og idrettsanlegget vårt til disposisjon. Idrettsbarnehager AS vil sørge for ansatte og drifte barnehagen, sier Nyborg.

Snarlig oppstart

Nyborg håper at de kan starte opp barnehagen på Lopperud i løpet av én til to måneder, og at de høsten 2010 kan flytte barnehagen til permanente lokaler ved idrettsanlegget på Manglerud.

– Vi har tegningene klare for et nytt klubbhus rett ved siden av fotballbanen. Det skal inneholde både barnehage og et arbeidssenter for autister, sier Nyborg.

MS er også med i konkurransen om en ny barnehage med friluftsavdeling som skal bygges i Hellerudveien på Oppsal.

– Målet vårt er å sette hele bydelen i aktivitet, og når vi nå starter barnehage vil vi ha et tilbud til folk fra null til sytti år, sier Nyborg entusiastisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag