Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omvandrermafia på vei til Norge

Politiet advarer mot utenlandsk mafiavirksomhet. Illustrasjonsfoto: André Jerman
Politiet advarer mot utenlandsk mafiavirksomhet. Illustrasjonsfoto: André Jerman
Politiet forventer besøk fra en mafialignende organisasjon av irsk/britiske-omvandrere til Norge i løpet av våren.

Oslo: I fjor ble det rapportert om taktekkere og asfaltleggere utførte dårlig arbeid og sjelden ferdigstilte påbegynt arbeid. Nå advarer Sentrum Politistasjon publikum for det de kaller omvandrere, på vei tilbake til Norden.

I hjemlandet kalles de «travellers». Både Danmark, Sverige, Finland og Norge har hatt besøk av slike ligaer tidligere, sier Tina Helleland i politiet. De såkalte omvandrerne tilbyr svart arbeid, gjerne taktekking og asfaltlegging, og de vil ha forhåndsbetalt for jobben. I tillegg til å gjøre en dårlig jobb, som sjelden blir fullført, er det rapportert om både tyverier og tilgrising av arbeidsområdet. Lokalavisen har blant annet skrevet om en sak på Bygdøy der politiet ble koblet inn, etter at arbeiderne hadde stjålet fra arbeidsgiveren.

Omvandrerne bor gjerne campingvogn. De spør om å få låne telefon og så stjeler de verdisaker inne i huset. Samtidig har de etterlatt flere steder som rene svinestien, sier Helleland. Hun opplyser samtidig om kritikkverdige arbeidsforhold, dårlig betaling, klanderverdig boforhold og sparsommelig matrasjoner.

Bakmennene styrer arbeiderne og de driver ikke akkurat etter norsk lov. De betaler selvfølgelig ikke skatter og avgifter, er arbeider altså helt ulovlig i Norge. Vi vil publikum skal være klar over disse faktorene, slik at de ikke lar seg friste av den «billige» arbeidskraften, sier Helleland.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere