RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Omvendt jul på Skullerud

I forrige uke var det barna i Skullerudhøgda barnehage som ga julegaver til andre barn.

Skullerud: Slumsøster Kristin Mikkelsen fra Frelsesarmeen var på besøk i barnehagen for å ta i mot alle gavene barna hadde med seg. Og det var mange.

Å gi

Barnehagen har dette året hatt fokus på empati og det å bry seg om andre. I flere år har barna gitt bort gamle leker og klær på Universitetsplassen, men i år gjorde de det i barnehagen på Skullerud.

Vi ser at i barnehagen handler jula mye om det å få gaver, men det er fint å vise barna at det er fint å gi gaver også, sier Anette Wagener.

Og det var ingen tvil om at de 56 barna gjerne ville gi julegaver til andre barn som ikke har det så bra som dem. Da slumsøster Mikkelsen tok fram de lyseblå plastsekkene strømmet barna til for å fylle dem. Som takk for hjelpen fikk hvert barn et kort med takk for hjelpen tilbake.

Og det var nesten fem store sekker Mikkelsen fikk med seg når hun forlot barna.

Direkte kontakt

For oss er det kjempeviktig å få direkte kontakt med barna og at de får følelsen av å være med å dele, sier Mikkelsen. Hun synes det er fint at foreldre og ansatte tar initiativ til at barna får ta del i å hjelpe Frelsesarmeen med å hjelpe folk i nød.

Foreldre og ansatte i Skullerudhøgda barnehage hadde i forkant av besøket samlet inn penger til Frelsesarmeen. I julen går disse pengene uavkortet til nøden i Norge. I løpet av desember skal Mikkelsen besøke 20 barnehager og skoler i Oslo-området.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere