*Nettavisen* Nyheter.

Ondt blod i Afrika

DJEVELSK BRA: Den støvete afrikanske landsby-settingen er skildret i en grafikk som er betydelig bedre enn i Resident Evil 4, men også er helt på høyde med de peneste actionspillene på markedet.

Resident Evil 5 byr på fantastisk grafikk, og elementer av iboende faenskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Klikk på bildet for å forstørre.

 

SPILLVERKET.NO: Resident Evil 5 utspiller seg i Afrika, og du tar styringen over en gammel kjenning ved navn Chris Redfield, som nå er agent for Bioterrorism Security Assessment Alliance (BSAA).

Sjekk hva vi mente om Resident Evil 4

Når vi i Resident Evil 5 snakker om zombier er det ikke meningen å antyde at dette handler om levende døde med grønn hud som sakte beveger seg mot deg mens de roper etter hjerner. Det som plutselig jakter på våre to venner er mennesker som virker å være i en slags voldelig transe.

Les intervju med produsenten av Resident Evil 5

Survival action

Det er ekkelt og guffent å se mer eller mindre vanlige mennesker som er blitt helt rabiate, og man kan fort få panikk når man blir overveldet av et stort antall av dem. Men med unntak av en eller to korte sekvenser blir Resident Evil 5 aldri direkte skremmende.

Resident Evil benevnes ofte som "survival horror", men egentlig er dette mer "survival action" enn noe annet. Det er i grunn ikke meg imot. Dette klarer jeg i hvert fall å spille når jeg er alene hjemme.

Nydelig grafikk

Mellomsekvensene er teknisk sett fantastiske, og minner ikke rent lite om Metal Gear Solid 4 både i utførelse og innhold.

Les vår anmeldelse av Metal Gear Solid

Også ellers er presentasjonen av et svært høyt nivå. Den støvete og til dels skitne afrikanske landsby-settingen er skildret i en grafikk som naturligvis er betydelig bedre enn i Resident Evil 4, men også er helt på høyde med de peneste actionspillene på markedet.

Tenke før man skyter

Noe av det som virkelig kjennetegner spillet er hvor lite smidig hovedpersonene er. Du kan nemlig ikke løpe og skyte samtidig.

Du kan ikke en gang løpe og slå samtidig. Når en horde zombifiserte mennesker kommer løpende mot deg, med kjøttøkser og det som verre er, må du stoppe opp, ta opp pistolen, stå dønn i ro og fokusere alle dine krefter på å sikte og skyte.

På den ene siden er det forfriskende med et spill der siktingen får hovedfokus, hver kule teller, og hvor man ikke bare kan hoppe unna et hvert angrep.

Den stadige organiseringen av ryggsekkinnholdet til hovedpersonene kan imidlertid få en voksen mann til å grine. Noe så enkelt som å bytte våpen eller ta opp en granat under kamp kan kreve så mye som 5-6 knappetrykk, alt mens kampen foregår.

Rigid spillmekanikk

Resident Evil 5 helt det høydepunktet vi hadde håpet det skulle være. At spillet er satt til Afrika er riktig nok et friskt pust.

Det samme er den nydelige presentasjonen i form av mellomsekvenser og stemmeskuespill, og en grafikk som overgår ganske mye annet. Derimot er ikke selve spillmekanikken alltid så veldig frisk.

Det føles som et aldri så lite tilbakesteg fra for eksempel Dead Space som til fulle har bevist at overlevelsessjangeren ikke trenger det som kan oppleves som kronglete og lite smidige kontrollsystemer.

Les vår anmeldelse av Dead Space

Spillet kan spilles enten alene eller med en venn over Xbox Live eller på delt skjerm.

Men det legges ikke skjul på at dette spillet er ment for to spillere, siden det er såpass mange handlinger i spillet som krever at Chris og partneren Sheva Alomar samarbeider. I enspillerdelen tar den kunstige intelligensen styringen over Sheva.

Les hele anmeldelsen av Resident Evil 5 på Spillverket.no
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.