Ønsker beboerparkering i underjordisk p-hus

Underjordisk parkeringshus: Torkild Strandvik(V) vil utvide parkeringshuset og gjøre det kommunalt.

Underjordisk parkeringshus: Torkild Strandvik(V) vil utvide parkeringshuset og gjøre det kommunalt.

Torkild Strandvik (V) mener et underjordisk parkeringshus og fast beboer-parkering på St. Hanshaugen vil gagne både dem på to og fire hjul.

St. Hanshaugen: – Et underjordisk parkeringshus vil få bilene vekk fra gatene, det vil være en fordel for syklistene, samtidig som det vil lette framkommeligheten for bussene, sier Strandvik.

Bakgrunnen for forslaget ligger i en sykkelplan som ble vedtatt for et par år siden. Den inkluderte nemlig en hovedtrasè nedover Ullevålsveien. Mye trafikk har likevel gjort det vanskelig å tilfredsstille syklistene. Derfor vil Venstre flytte de parkerte bilene vekk fra gaten, og under jorden.

Fornøyde

– Parkeringshuset skal ligge under selve St. Hanshaugen, sier politikeren.

I dag ligger det to bomberom under haugen. Det ene fungerer som et parkeringshus, og eies av Europark. Strandvik foreslår et eierskifte hvor kommunen har hovedansvaret, og kan innføre beboerparkering også her. Lokalbefolkningen på St. Hanshaugen vil med dette få mulighet til en parkeringsplass for en langt billigere penge.

– Beboerparkering vil nå bli innført permanent på St. Hanshaugen. En undersøkelse viser at 86 prosent av osloborgerne som har prøvd denne ordningen er fornøyde, sier han.

Skal være enkelt

Han understreker at beboer-parkering også er ment for lokale næringsdrivende.

– Ordningen er ment for lokalbefolkningen og bedriftene på St. Hanshaugen. Mange syns det er vanskelig å ha bil når man bor midt i byen. Det skal være lett å ta seg en tur ut, og likevel vite at man vil finne en plass når man kommer tilbake, sier han.

Strandvik har allerede planene klare for den videre prosessen.

– Det er vekselvis Høyre og Fremskrittspartiet som på den ene siden kan sikre flertall for underjordisk parkering, og Arbeiderpartiet og SV på den andre siden som sørger for flertall for sykkelvei og beboerparkering. Totalpakken blir bra fordi Venstre har en plan for hvordan man skal organisere dette, sier han.

Helheten må fram

En ting tror han likevel kan bli vrient.

– Selv om Høyre støtter det underjordiske parkeringshuset, kan det bli en utfordring å få de med på at de skal bli kommunalt. De vil nok fortsette å ha det privat, forteller han.

Samtidig tror han det vil være mulig for alle partiene å støtte forslaget hvis helheten kommer fram.

– Jeg mener dette er en vinn-vinn-situasjon for alle i bydel St. Hanshaugen, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag