*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker fast tilskuddsordning

Roland Daus ved Søndre Holmlia Fritidssenter (SHF) er lei av å drive på prosjektmidler. Nå ønsker han en permanent støtteordning.

Åsbråten: Medieverkstedet startet opp i 1992 og tok del i det landsdekkende samarbeidsprosjektet, "Prosjekt medieverksted" mellom Nasjonalt læremiddelsenter, Norsk kulturråd og NRK i 1994.

Fast ordning

Nå ønsker Daus en fast finansieringsordning slik at medieverkstedet kan jobbe mer langsiktig.

Vi håper at vi kommer inn i en sikker driftsramme som sikrer verkstedet. Den type arbeid vi gjør går ut over det storbymidlene er ment på. Vi gjør mye for å få folk ut i jobb og integrerer innvandrere. Derfor burde flere instanser involveres i dette, sier Daus.

Samarbeid

Nå har Medieverkstedet inngått avtale med Elvis Chi Nwosu og Young Immigrant TV (YITV). Sammen skal de bruke film som mestringsaktivitet.

Vi har to tanker. Først så ønsker vi å lage Oslo ungdomsfilmfestival også ønsker vi å utvikle web-tv, smiler Nwosu. De to er samstemte i troen på at film kan ha en positiv effekt på ungdom som faller utenfor eller er i ferd med å gjøre det.

En av fem som mottar sosial hjelp er under 25 år og en stor andel av disse er innvandrerungdom. Multimedia får dem ut i jobb så dette er langsiktig tankegang, mener Nwosu. Han mener satsingene på vanskeligstilt ungdom burde være mer presis.

Det er viktig å ta tak i det før det er for sent. Det å bruke multimedia for å fokusere på sosiale problemer går hånd i hånd, sier han.

Underskudd

Daus sier han fikk meldingen om omdisponeringen av midlene først i løpet av våren i år. Siden da har senteret måtte redusere antall stillinger ved medieverkstedet. En heltidsansatt går over til deltid neste år, mens en tekniker allerede har gått over i deltid. Underskuddet ligger i dag på rundt 220 000 kroner. Til tross for dette relativt store underskuddet lover Daus at medieverkstedet fortsatt skal bestå. Medieverkstedet står ikke i fare, men tilbudet vil ikke bli like omfattende som før og det vil gå ut over dagtilbudet på senteret, forklarer Daus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.