Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Ønsker folket folkevalgte som ikke klarer skille mellom forvalter- og næringslivsrollen?»

«At våre sosialdemokrater opererer som et politisk adelskap som motarbeider private initiativ til sykehjem, barnehager, private skoler, etc. reduserer vårt mangfold og valgfrihet,» skriver Hans A. Kielland Aanesen (Frp) (innfelt).
«At våre sosialdemokrater opererer som et politisk adelskap som motarbeider private initiativ til sykehjem, barnehager, private skoler, etc. reduserer vårt mangfold og valgfrihet,» skriver Hans A. Kielland Aanesen (Frp) (innfelt).

Våre folkevalgte investerer i bydeler i Paris og London med vår oljeformue. Investerer i store utenlandske aksjeselskaper som i tillegg konkurrerer med norsk industri etc etc.

Del på Facebook

Alt dette fremfor å investere i norsk infrastruktur og bygningsmasse. Samtidig driver våre lokalpolitikere aksjespekulasjon med skattebetalernes midler og selger vår vannkraft finansiert av det norske folk til høystbydende for å redde kommuneøkonomien. Når det offentlige i tillegg utøver både bestillerrolle, kvalitet-/tilsynsrolle sammen med tjenesteutøvelsen av de offentlige finansierte tjenestene er det virkelig på tide å forklare de folkevalgte forskjell på forvalterrolle og næringslivsrolle!

Velferdsstaten Norge har en av Europas dårligste nasjonale infrastrukturer. Herunder inngår både vårt veinett, jernbanenett, vannforsyningsnett og bredbåndsnett (manglende nasjonalt fibernett) som de aller verste eksemplene. Dette som et resultat av at våre folkevalgte ikke klarer å skille mellom UTGIFTER og LANGSIKTIGE INVESTERINGER i det norske samfunn.

Våre regjerende politikere er i dag mer opptatt av å drive næring med fellesskapets midler i konkurranse med det tradisjonelle næringsliv som er selve fundamentet for vår viktige samfunnsmessige verdiskapning. At Norge har en offentlig sektor som ikke er bærekraftig i forhold til vårt næringslivs verdiskapning er jo åpenbart når vi nå har mer enn 1 million offentlige ansatte, mens det tradisjonelle næringsliv bare utgjør ca 800.000 ansatte. Selv om det ikke kan sammenliknes direkte så illustrerer dette galskapen når England har ca 900.000 offentlige ansatte som betjener 55 millioner mennesker!

Norge trenger snarest mulig et systemskifte. Det norske folket må bli aktive eiere av vårt eget Fellesskap gjennom nye demokratiseringsprosesser med Internettbasert og sanntidsrelatert brukerstyring og tidsriktige elektroniske folkeavstemninger når viktige lokale, regionale og nasjonale saker trenger avgjørelser fremfor å delegere myndighet til «hestehandlende» politikere som vi stemmer frem hvert 4. år. Vi må slutte med å være passive klienter av dagens sosialdemokratisk «adelskap» som har sørget for å plassere sine nøkkelpersoner i alle viktige roller i det norske samfunn både i den såkalte nøytrale forvaltningen og i de store statsdrevne selskaper og foretak. Dagens politiske adelskap har distansert seg fra folk flest. Spesielt fordi de ikke klarer å skille mellom de folkevalgtes egentlige forvalterrolle og næringslivsrolle. Man kan jo derfor lett forstå hvorfor Sveriges tidligere næringsminister, Björn Rosengren, sa at Norge nå er Europas siste Sovjetstat finansiert med sin oljeformue.

Som i andre land prøver også norske folkevalgte å effektivisere offentlig sektor, men det er jo egentlig ikke underlig at byråkratiet allikevel bare vokser når man ikke klarer å skille Forvaltningsrollen fra Næringslivsrollen.

Vi trenger derfor et tankeskifte å påpeke at våre folkevalgte har kun en forvaltnings- og ombuds-rolle og bør selvfølgelig ikke drive næring med fellesskapets midler. Slik næring er jo i konkurranse med det tradisjonelle næringsliv som danner selve fundamentet for våre skatter og avgifter til fellesskapet.

At våre sosialdemokrater opererer som et politisk adelskap som motarbeider private initiativ til sykehjem, barnehager, private skoler, etc reduserer vårt mangfold og valgfrihet. Det offentliges viktigste rolle er selvfølgelig tilsyns og kvalitetssikring gjennom sertifisering av de selskapene som utøver de offentlige tjenestene. Fordelen med et slikt mangfold er selvfølgelig at en slik konkurranse definerer riktige priser og sørger for innovasjon og fornyelse i tjenestene.

Spørsmålet er jo hvor lenge det norske folk er villig til å finansiere dagens politiske adelskap gjennom økte skatter og avgifter og sørge for at Norge er et av verdens dyreste land å bo og drive næringsvirksomhet i!

Norge trenger og fornyes ved et systemskifte hvor skattepengene går til bedring av førstelinjetjenestene og ikke til byråkratiet med sitt politiske adelskap.

FrP vil være garantisten for å snu makten fra det sosialdemokratiske adelskap og tilbake til det norske folk!


Hans A. Kielland Aanesen
Leder av Nordre Aker Fremskrittsparti

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!