*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker ikke biobrensel

Her er tegningen av Klemetsrudanlegget, med nytt utsorteringsanlegg for avfall og den nye ovnslinjen som nå er under oppføring. Et eventuelt biobrenselanlegg vil komme i tillegg til disse byningene.

Bydelsutvalget sier i en uttalelse til plan- og bygningsetaten at de ikke ønsker noe biobrenselanlegg på Klemetsrud i det hele tatt.

SØNDRE NORDSTRAND: På februarmøtet i bydelsutvalget (BU) etterlyste de folkevalgte mer informasjon om de to nye forslagene til plassering av biobrenselanlegg på Klemetsrud (de to søralternativene), og minnet om at de ønsket miljømessige kostnader knyttet til transport av flis til anlegget, og likeså ønsket å vite mer om utslipp fra et biobrenselanlegg. I sist uke var det nytt møte i BU, og der valgte et bredt flertall å si nei blankt nei til biobrenselanlegg på Klemetsrud.

Det taktisk viktig at vi sier nei nå, så de vet hva vi mener om saken, sa Ap-representanten Rune Eriksen i debatten.

Vanskelig

SV var det eneste partiet i BU som ikke sluttet seg til vedtaket.

Dette er en veldig vanskelig sak for oss. Vi ønsker å se konsekvensutredningen før vi bestemmer oss for om vi er for eller imot anlegget, sa BU-nestleder Liv Jorunn Eriksen SV.

Bakgrunnen for at saken var oppe var at planmyndighetene ønsket tilbakemelding på hvilket av de tre planalternativene (Nord ved Lofsrud gård, Syd A bussparkeringsplassen og Syd B kollen mellom Klemetsrud og Bjørndal). BUs flertall valgte å si nei til alle tre alternativer.

Oppfylt

I vedtaket som Ap, H, FrP, KrF og V står bak heter det at «eksisterende og prosjekterte fjernvarmeanlegg i samspill med private aktører allerede har oppfylt Oslo by sin målsetting om økning av produksjonen av fjernvarme til 2 TWh årlig.

Flere av prosjektene bydelsutvalget peker på er langt fra realisert, og for å få regnestykket til å gå opp er det også lagt til produksjon av strøm i regi av Hafslund og EGE, samt et privat geovarmeanlegg. I dag produserer Energigjenvinningesetaten og Hafslund Fjernvarme til sammen 1260 GWh fjernvarme, hvorav 500 GWh kommer fra elektriske-, olje- og gasskjeler som med tiden skal byttes ut med fornybar energi. Bystyret ønsker å bygge biobrenselanlegg for at det skal bli fyrt mindre med olje i Oslo.

LES OGSÅ: Langt unna målet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.