Ønsker innkjøring til nye Sæter-boliger her

SÆTER TORG: Arnstein Granlie og Fagerstad Utviklings planer for Nordstrandveien 40-46 skal behandles av bydelsutvalget i kveld. Det er forslag om å legge inn- og utkjøring til de planlagte boligene fra Nordstrandveien som skal drøftes.

SÆTER TORG: Arnstein Granlie og Fagerstad Utviklings planer for Nordstrandveien 40-46 skal behandles av bydelsutvalget i kveld. Det er forslag om å legge inn- og utkjøring til de planlagte boligene fra Nordstrandveien som skal drøftes. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Nytt forslag til inn- og utkjøring til de planlagte boligene i Nordstrandveien 40-46 skal drøftes av bydelsutvalget i kveld.

SÆTER: Bydelen skal uttale seg om et endringsforslag vedrørende planer for Nordstrandveien 40-46. Dette er Arnstein Granlie og Fagerstad Utvikling AS sitt prosjekt Sæter Torg ved den gamle Esso-tomten.

LES OGSÅ: Sæter Torg åpner trolig i 2016

Det er forslag om å legge inn- og utkjøring for boligene i Nordstrandveien i stedet for i Kittel Nilsens vei som tidligere foreslått. Inn- og utkjøring blir da felles for boliger og for næringsvirksomheten i det nye senteret.

– Det er mange som har hatt en mening om dette, men dette er forslaget som Plan- og bygningsetaten (PBE) har valgt å gå for, sier Arnstein Granlie som håper denne høringsrunden blir den siste før planforslaget skal behandles i Rådhuset.

Uenige om sikkerhet

Forslaget skisserer avkjørselsfelt på egen tomt med lave murer på begge sider for å sikre sikkerheten til fotgjengere.

PBE anbefaler endringen da de mener dette er sikrere enn å lede all trafikk gjennom Kittel Nilsens vei og inn på torget.

Bydelens samferdselskomité (BMS) er derimot ikke begeistret for forslaget og anbefaler bydelsutvalget følgende høringsuttalelse:

«Bydelsutvalget går sterkt imot den foreslåtte løsningen på grunn av at trafikk inn og ut vil krysse med motgående bil- og sykkeltrafikk og fotgjengere på fortauet. Bydelsutvalget anser fortsatt at innkjøring til garasjeanlegget for all trafikk må skje fra Tysleveien.»

LES OGSÅ: Støtter riving av "bakeriet" på Sæter

Ekeberg på kartet

Videre skal bydelsutvalget ta stilling til forslag om nytt servicebygg, driftsstasjon og toalettanlegg på Ekebergsletta.

Forslaget har blitt behandlet av BMS-komiteen som ikke anbefaler forslaget om slikt anlegg der det er foreslått.

Komiteen ber om at alternativ plassering på andre siden av Ekebergveien blir utredet.

For fullt sakskart, se Bydel Nordstrand sine hjemmesider.

Som vanlig begynner bydelsutvalgets møte klokken 19 og det er åpnet for publikum. Du gis anledning til å ta ordet i Åpen halvtime klokken 19.00.

LES OGSÅ:

KFUM Arena og Holtet-utbygging skapte lokalpolitisk thriller

Campus Norway? Nei takk

Her skal man rive villaer og bygge blokker

Ekebergveien utvides, spår lokal "autostrada"

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag