*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker kulturtorg på Kjelsås

ØREMERKES: Deler av tomten/bygget som i dag huser Teknisk Museum, bør øremerkes kulturtorg, ifølge SV og Tale Pleym. FOTO: Kristin Tufte Haga

Planen for opprusting av Tøyen inneholder også mulig flytting av Teknisk Museum til området. SV mener at Kjelsås-eiendommen kan bli perfekt som kulturtorg for bydelen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCENE: Scene inne og «amfiscene» ute? Her SVs Tale Pleym på baksiden av bygget.

KJELSÅS: – Den nye grunnskolen i Nydalen skal inneholde en «kulturstasjon», men uten en kulturscene som dekker bydelens behov. En skikkelig scene er det blant annet korps, strykere, danseelever og skoleelever ønsker seg. Kulturaktiviteten i bydelen er stor, mener SV og bydelspolitiker Tale Pleym.


– Etter hvert flytter muligens Teknisk Museum, og da vil jo både lokaler og beliggenhet kunne være flotte rammer for et kulturtorg for hele bydelen.

Tomten Teknisk Museum befinner seg på, er ifølge museumsstiftelsen eiet ca halvparten av stiftelsen og ca halvparten av kommunen.

Scene inne og ute

– Deler av tomten bør eventuelt holdes av til dette initiativet: Et kulturtorg med scene, ute og inne, som tilpasses behovet i bydelen. På baksiden av Teknisk museum i dag er det en naturlig amfiscene i terrenget, hvor sitteplasser kan utformes i bakken. Tenk deg den fine opplevelsen av kultur, rett ved elva! Dette kan også brukes av skoler i nærheten, og bli en kulturarena for hele bydelen.

Pleym viser også til den gode kollektivforbindelsen til området, blant annet både tog, buss og trikk.

Blir det Tøyen?

Det var i forbindelse med bystyrets lansering av Munch-museum i Bjørvika og de nye planene for Tøyen, at flytting av Teknisk museum til Tøyen kom opp som en del av 10-punktsplanen. Et Teknisk Museum på Tøyen skal etter planen være en del av et vitenskapssenter i området.

Når det er skrevet, så er det i skrivende stund ikke sikkert at Teknisk museum ender opp på på Tøyen, da museumet i media har uttrykt at Tøyen ikke er det stedet som står øverst på ønskelisten ved flytting.

Til Osloby.no har museumet uttrykt at museumet er villig til å høre hva Oslo kommune har å si selv om de ikke har vært involvert i prosessen rundt Munch-kompromisset.

– Vi skal være konstruktive. Nå får vi prate om dette så får vi se hva som skjer, sa Hans Weinberger, museumsdirketøren, i forrige uke.

I bydelsutvalget

– Uansett om tomten blir solgt til private utbyggere eller ikke, når Teknisk Museum muligens en gang flytter, mener SV at deler av bygget og tomten bør øremerkes et kulturtorg. Selv om det kan være noen år frem før museumet eventuelt flytter, er det viktig at vi nå alle kommer på banen med innspill om hva det er behov for i denne bydelen, både barn, unge, voksne og eldre, oppfordrer Pleym.

Hun legger til at saken skal opp på neste bydelsutvalgsmøte, torsdag 13. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag