*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker nye elever velkommen

Tirsdag 17. januar holdt Grefsen vgs. åpent for nysgjerrige elever og foreldre som kunne tenke seg informasjon og veiledning. Omvisning var også på agendaen og elevene stilte selv som guider.

Grefsen: - Vi har hatt voldsomt mange her i dag, forteller rektor Roald Olsen.
- Tidligere på dagen var det hovedsaklig elever som stakk innom, men nå på kvelden har også foreldrene kommet for å besøke oss. Folk er interessert i å finne ut av hva slags fag man trenger for å gå videre i livet. Vi har blant annet flere stands der vi tilbyr rådgivning for elevene i dag, beretter han. Alle som møtte opp fikk solbærtoddy eller kakao. Det var ogå trangt om plassen flere steder. Studieveiledning, utdrag fra årets skolerevy og rektors foredrag i kantinen - alt ble tatt i mot med stor begeistring.

Internasjonalisering

Grefsen videregående er en liten skole, noe rektor Olsen mener er positivt.
- Vi får en tettere kontakt med elevene og bryr oss om alle som går her. Det tror jeg de setter pis på, sier rektor.
Noe av det skolen kan tilby er økonomifag, realfag, språk, samfunnsfag og drama. Et av hovedfokusene deres er internasjonalisering.
- Grefsen skole har stor internasjonal aktivitet og samarbeider for eksempel med skoler i Tyskland og Palestina, forteller han.
Skolen mener det internasjonale samarbeidet gir økt kulturell og global forståelse. I tillegg etableres det kontakt mellom elever på Grefsen og elever i andre land.

Bli kjent med skolen

- Målet med åpen dag er jo hovedsaklig at både elever i 10. klasse og foreldrene deres skal få anledning til å bli kjent med skolen og det vi har av tilbud her, sier rektor.
- Våre spesialiseringer er blant annet IKT, internasjonalisering og tilpasset opplæring. Vi har fem datarom med maskiner som elevene har fri adgang til hele dagen. Dessuten er det Grefsenrevyen! Vi opplever at svært mange elever på skolen benytter seg av muligheten til å være med på å arrangere denne hvert år. Det skaper samhold og et godt sosialt miljø, forteller Olsen.
- Det er et flott sosialiseringstiltak, alle som vil skal få lov til å være med. Grefsen har elever fra mange forskjellige steder i byen, ikke bare fra nærområdet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.