Ønsker nytenking om skolenavn

Ole Søberg drifsstyreleder ved Bjørnholt skole mener den nye skolen i bydelen må få et helt nytt navn.

Bjørndal: Forrige uke gikk et samlet bydelsutvalg (BU) inn for at skolene som snart blir en, skal hete Bjørnholt. Da hadde skolenavnet blitt diskutert i ungdomsrådet, eldrerådet, navnerådet og kultur- og oppvekstkomiteen. I samtlige innstillinger blir geografisk tilknytning vektlagt og Bjørnholt foretrukket fordi det allerede er et etablert skolenavn.

Feil

Nå mener drifsstyrelederen ved dagens ungdomsskole at man bør tenke nytt og at Bjørnholt ikke passer på den nye skolen.

Bjørnholt skole blir feil fordi den nye skolen skiller seg så mye fra det som er i dag. Dette er en 8-13 skole og den skal være for de som er fra bydelen og andre, sier Søberg. Han synes det er viktig at også driftsstyret og skolens syn på skolenavn blir kjent.

Skolen i seg selv har ligget lavt i debatten om skolenavn fordi dette oppleves som en politisk beslutning. Skolen sitter imidlertid på planene og visjonene for driften som skal gjenspeiles i navnet, og som derfor burde komme bedre frem i debatten, sier Søberg

Han mener Peer Gynt-navnet løfter skolen til noe mer i forhold til de planer og perspektiver som ligger for den.

Inntil noen kommer med et navn med en tilsvarende klang som kan bli forstått også internasjonalt synes jeg dette er bra, sier han.

Annerledes

Søberg ønsker at skolen skal ha et annerledes navn som er åpen for alle i Oslo. Han har ingen sterk oppfatning av at Peer Gynt er det riktige navnet, men synes det er viktig at navntet gjenspeiler at det er en skole for alle osloelever. At navnet er kilde for diskusjon synes han bare er positivt.

Det at Peer Gynt-navnet skaper debatt er i utgangspunktet bra, det viser at dette skal være en undervisningsinstitusjon som skal romme forskjellighet og stimulere til læring og tilegne seg ny og annerledes kunnskap, sier Søberg.

Det er mange aktuelle forslag som har vært oppe i navnedebatten. De fleste har vært geografiske som blant annet Oslo Syd, Bjørndal og Søndre Nordstrand.

Vi i komiteen foreslo å ha 8-13 i skolenavnet for å få fram at det er en annerledes skole, men vi fjernet det i frykt for at folk skulle tro det var åpningstidene, sa Liv Jorunn Eriksen (SV) til BU.

Navnesaken ligger nå på byrådsavdelingen for barn og unge og skal opp i byrådet for endelig avgjørelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.