*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker samarbeid

Den nyopprettede politienheten STOP, som skal motarbeide menneskehandel, trafficking og hallikvirksomhet, er avhengig av samarbeid med miljøet.

SENTRUM: Seksjonsleder for organisert kriminalitet ved Sentrum Politikammer, Iver Stensrud, sier til Østkantavisa at STOP baserer noe av virksomheten på et godt samarbeid med de prostituertes egne organisasjoner og nettverk. I disse dager er han i Torino, Italia for å snakke med en tilsvarende gruppe der nede. Stensrud sier at flere av de utenlandske prostituerte kommer nettopp via Italia.
Vi er helt avhengig av et samarbeid med de involverte organisasjonene, sier han. Seksjonslederen er klar over at noen i miljøet ikke har tro på den nyopprettede enheten, men håper at gruppen vil bli en suksess og at de dermed motbeviser enkelte påstander. STOP startet opp tirsdag 2. januar. Tolv personer skal ha sitt fulle virke i gruppen og jobbe dedikert mot det aktuelle miljøet. Samtidig forteller seksjonslederen at flere enn de tolv vil jobbe med dette, og det vil bli lagt inn nødvendige midler til rådighet for STOP, og politiet vil selvfølgelig trekke på kunnskapen de allerede sitter inne med.
Målet er ikke bare bakmannsvirksomhet, men kartlegging av bordellvirksomheten og gateprostitusjonen. Jeg har ingen tro på at vi skal rydde bort virksomheten. I Norge er kjøp og salg av seksuelle tjenester lovlig, men vi må ivareta politiets oppgaver, og menneskehandel og trafikkering er ulovlig, sier Stensrud. Han gjør det helt klart at STOP ikke må sammenlignes med den tidligere prostitusjonsgruppen fra 80-tallet, og at den organiserte kriminaliteten som foregår over landegrensene er kompleks.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.