*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker samarbeid

I forbindelse med den planlagte utbedringen av Bogstadveien og Hegdehaugsveien, ønsker nå Majorstuen og Bogstadveien næringsforening et tettere samarbeid med områdets beboere.

MAJORSTUEN: Jeg tror langt på vei vi har de samme interessene. Det mer snakk om å få i gang en konstruktiv dialog, sier Andreas Melander, leder av Majorstuen og Bogstadveien næringsforening.

Melander deltok nylig på et møte i Frogner bydelsadministrasjon. Her la Statens vegvesen frem grunntankene rundt sine planer for Bogstadveien og Hegdehausveien. Planene vil ifølge Melander blant annet medføre en dramatisk reduksjon av parkeringsplasser i disse gatene.

Det er viktig å få frem at planene til Statens vegvesen kun forholder seg til Bogstadveien og Hegdehausveien. Ved å kutte i parkeringstilbudet her, vil trykket på sidegatene bare øke, noe som igjen vil gå ut over områdets beboere, mener Melander.

Skrekkscenario

Næringsforeningen og beboere er trolig enige på mange områder. Melander mener begge parter blant annet ønsker seg brede fortau, med et yrende handels- og folkeliv. Han tror videre alle er best tjent med et aktivt og stabilt næringsliv i disse gatene.

Skrekkscenariet er, ifølge Melander, at café- og nattklubbstrenden fra Hegdehausveien, også skal bre seg oppover Bogstadveien.

Det siste vi trenger, og her er nok de fleste enige, er at vi får en eneste lang partygate fra Majorstuen til Parkveien, sier Melander.
Planene til Statens vegvesen legges etter hvert ut på høring. En endelig politisk beslutning vil trolig ikke finne sted før om et år.

Vi har god tid til å påvirke i denne saken. Uansett tror jeg det er viktig at berørte parter i området nå setter seg ned og enes om å dra i samme retning, avslutter Melander.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag