*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker seg ny fritidsklubb

Fra opprøret i Oslo sentrum i forbindelse med demonstrasjoner foran den israelske ambassaden, forrige uke. FOTO: SVEIN GUSTAV WILHELMSEN

Vår bydel har et spesielt ansvar for at ungdom i Oslo har positive tilbud, sier St. Hanshaugen-politiker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stian Oen

ST. HANSHAUGEN: Stian Oen, nestleder i Bydelsutvalget i Bydel St. Hanshaugen, mener bydelspolitikerne må ta et særlig ansvar for ungdomskulturen i hele Oslo.

Ikke alene, naturligvis. Men vi har nok et større ansvar enn hva bydelspolitikere i andre oslobydeler har, nettopp fordi det i så stor grad er i vår bydel ungdom fra hele Oslo befinner seg på ettermiddags- og kveldstid, fortsetter Oen.

Ikke nok

Oen peker på at arbeidet SV gjør sammen med venstresida i Bydel St. Hanshaugen for øvrig, for å øke bydelens frivillighetsmidler nettopp skjer i lys av denne erkjennelsen.

Men bråket vi har sett i forbindelse med demonstrasjonene de siste ukene viser med all mulig tydelighet at en styrking av frivillighetsmidlene og sikring av driftsnivåene ved bydelens fritidsklubber ikke er nok. Vi må bli mer ambisiøse, og vise at vi er i stand til å håndtere det ansvaret for hele byens ungdomsgruppe som vi i realiteten har, sier Oen.

Dessverre føler jeg ikke at høyresiden verken i bystyret eller i bydelsutvalget deler vårt engasjement på dette området. Riktignok deler høyresiden i bydelsutvalget entusiasmen vår for innsatsen bydeles fritidsklubber står for. Men verken når det gjelder frivillighetsmidlene eller forståelsen for hvilket særlig ansvar vi som er politikere i sentrum har for å ivareta ungdomsgruppa føler jeg høyresiden spiller på lag, sier Oen.

Han viser til at en rekke politikere fra høyresiden i kjølvannet av opptøyene i Oslo de siste ukene har vært ute og krevd strenge straffer for ugjerningene som ble begått.

At folk skal straffes for lovbruddene de begår er en selvfølge. Men det må forebygging til skal vi unngå at noe tilsvarende skjer igjen. Da hjelper det lite med strenge straffer.

Ny ungdomsklubb

Oen og SV er blant annet inne på tanken om en helt ny ungdomsklubb i bydelen.

Dette synes jeg i alle fall er en svært spennende idé, som jeg synes skal diskuteres seriøst.

Oen viser til at en del av Bydel St. Hanshaugens nabobydeler har flere ungdomsklubber enn hva St. Hanshaugen har.

I første omgang er jeg her interessert i å høre hva de som driver dagens ungdomsklubber mener om en slik tanke. Vi må naturligvis først og fremst sørge for at tilbudet i våre eksisterende ungdomsklubber er så godt som overhodet mulig før vi etablerer enda en, avslutter Oen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.