*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker seg ny Park and Ride

PARKERINGSFORSLAG: Høyres lokalpolitiker Arild Andersson ønsker at den skogkledde åsen mellom Gamle Bygdevei og T-banen planeres ut til en ny «Park and ride» for Mortensrud. Foto: Aina Moberg

Lokalpolitiker Arild Andersson foreslår å bruke åskollen mellom T-banen og Gamle Bygdevei til nye parkeringsplasser.

MORTENSRUD: – Både parkeringsplassen og Park and Ride-parkeringen ved Senter Syd er fulle fra klokken sju hver eneste morgen, sier Andersson.

Dette fører til at bilistene må finne andre steder å sette fra seg bilene før de tar T-banen til sentrum.

– Nærmeste mulighet er Gamle Bygdevei, og her parkeres det nå tett i tett fra Mortensrudveien og opp til Jettegryta barnehage. Rekken av biler strekker seg mange dager fire-fem hundre meter oppover. Dette skaper store trafikale problemer, sier Høyrepolitikeren.

Kan bli verre om et år

Han er bekymret for at det kan bli ekstra ille når OBOS starter utbyggingen av felt 16 mellom E6 og Gamle Bygdevei om ett års tid.

– Her skal det bygges 550 boliger med utkjørsel i Gamle Bygdevei. Prosjektet vil medføre økt trafikk, både under og etter bygging, i krysset mot Mortensrudveien. Da vil det ikke være mulig å benytte veien til parkering slik mange gjør i dag. Og hvor skal de da sette bilene sine, undrer Andersson.

Han peker også på at det straks igangsettes bygging av 220 boliger i Stenbråtveien et par hundre meter unna.

– Dette betyr også økt trykk på parkeringsplassene på Mortensrud, sier han.

Aktuell tomt?

For å løse de trafikale problemene, mener Andersson, på vegne av Søndre Nordstrand Høyre, at man må se på mulighetene til å benytte tomten mellom T-banen/innkjøringen til Stenbråten skole og Gamle Bygdevei til Park an Ride.

– Dette området (felt 18) eies av Oslo kommune, og leies i dag ut som opplagstomt til en entreprenør. Her kan intet bygges fordi det er på taket av T-banen. Jeg mener åskollen bør sprenges og planeres og tror det kan gi plass til 500 biler, sier Andersson.

Han håper nå å få med seg bydelsutvalget (BU) i Søndre Nordstrand, hvor han selv er en av femten medlemmer, på å sende ønsket om en ny Park and Ride til kommunen.

– Jeg ber om at vi sender forslaget til Eiendoms- og byfornyelsesetaten, Bymiljøetaten, byråd for byutvikling og byråd for miljø og samferdsel, dessuten de respektive komiteene i Oslo bystyre, sier Andersson.

– Må våkne opp

Han er for øvrig ikke den eneste lokalpolitikeren som er opptatt av parkeringsproblemene på Mortensrud. I september sa BU-medlem Tore Rønning (Ap) følgende til Nordstrands Blad:

– Normen som er brukt for å lage parkeringsplasser rundt Mortensrud er for gammel og dårlig. Byrådet må våkne opp og skjønne at vi er i 2014. Man kan for eksempel se på muligheten til å lage én etasje til på parkeringsplassen ved Senter Syd. Det vil hjelpe godt. Vi kan ikke lenger leve med at bilister tar seg til rette på de trange villaveien våre, sier Rønning.

LES OGSÅ:

- Kjør inn og parkér!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag