*Nettavisen* Nyheter.

Ønsker seg Omsorg+ i gave

Thor-Even Strømme lot seg overtale til å ta på bursdagskronen, men bare hvis han fikk ønske seg noe. Foto: Vidar Bakken

Bydelsdirektøren fyller 60 år.

SKØYEN: Rett skal være rett. Strømme hadde bursdag i forrige uke og har tatt vare på bursdagskronen han fikk av de ansatte under feiringen.

Ble satt pris på

– Det var en flott dag, hvor jeg først ble feiret på jobben med brus, sang, taler og kjempestore marsipankaker. Senere var det feiring på Sollerud hvor flere fra bydelsutvalget, nære medarbeidere og kommunaldirektør Bjørg Maanum Anderson var til stede. Det var flere fine taler, presanger og blomster. Jeg følte virkelig at jeg ble satt pris på.

Strømme var overrasket over at han ble tildelt så mye oppmerksomhet.

– Selvfølgelig ble jeg glad over slik stas, men samtidig ydmyk. Selv om lederen får mye oppmerksomhet og skryt på en slik dag, så må den sendes videre. Saken er enkel, jeg er helt avhengig av og prisgitt mine medarbeidere. Det gjelder ikke bare ledergruppen, men også alle de som har daglig og direkte kontakt med brukerne på mange plan, sier en beskjeden bydelsdirektør.

– Helt supert

Det skal sies at Strømme ikke var direkte begeistret over å føye seg etter fotografens ønske om å få avbilde han med bursdagskrone.

– Det kan jo virke useriøst, men da vil jeg samtidig komme med et bursdagsønske. For bydelens vegne ønsker jeg at vi i år skal få på plass Omsorg+ her på Skøyen terrasse. Alt bør ligge til rette for å få på plass dette trinnet i omsorgstrappen. Det er et manglende og viktig trinn, et tilbud til eldre som i dag føler seg utrygge i hjemmesituasjonen, men som er for friske til sykehjem. I løpet av året tror jeg vi vil få det hele på plass, med egen husvert og døgnkontinuerlig tilbud om legehjelp og praktisk bistand. Dette kan jo bli helt supert med seniorsenteret med alle sine tilbud vegg i vegg.

Fantastisk presang

Og nettopp på eldresenteret tar Strømme seg tid til en kopp kaffe, men må snakke litt med styreren først for å høre hvordan det går.

– Her er det alltid folk. Detter et populært sted, sier Strømme.

Selv om det ble mange blomster og presanger, så var det én presang han gledet seg mest over.

– Det var turen til Roma forrige helg sammen med samboeren min. Det var en fantastisk presang, sier trebarnsfaren, som kom fra mange års lederjobb i Bergen og sist som administrasjonssjef i Narvik til Oslo for nøyaktig fire år siden.

– Jeg hadde 20 års lederpraksis både i det private næringsliv og i det offentlige, men ble møtt med en viss godmodig overbærenhet bydelsdirektørgruppen. "I Oslo var det sånn og sånn", Oslo var så spesiell og kunne ikke sammenliknes med for eksempel Bergen. Alle de andre var jo rekruttert innen Oslo. Det har naturligvis gått seg til og vi er alle gode kolleger nå. Det samme må jeg si om forholdet til politikerne i bydelen. Vi har en veldig fruktbar dialog.

Lidenskapelig golfspiller

Strømme har ikke glemt opprinnelsen, at han er nordlending.

– Jeg synger i kor. Jeg synger bass i Nordlendingen kor. Jeg er glad i musikk og forsøker å ta frem gitaren regelmessig. Dessuten er jeg veldig interessert i språk. Jeg har lært meg spansk det siste året. Nå har jeg lånt bøker og lydkassetter på biblioteket for å lære italiensk.

– Det er godt å ha noen hobbyer ved siden av jobben, sier han.

– Jeg er en lidenskapelig golfspiller og er på guttetur utenlands to ganger i året. Likevel, jeg er veldig glad i jobben med masse blide og hyggelige kolleger, sier Strømme.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.