Ønsker ungdommen velkommen

Tomten ved det gamle kull- og vedbolageret har ligget mer eller mindre død etter brannene for noen år siden. Nå ønskes spesielt ungdom velkommen til en ny og annerledes strand.

- Vi er veldig fornøyde ut i fra hva som har blitt gjort. Men det er ikke helt ferdig her. Det kommer til å bli gjort en del neste år og, sier byråd for Miljø- og Samferdsel, Peter N. Myhre.
Tomten som har ligget øde lenge, har nå blitt helt forandret. Det har blitt lagt ut ferdigplen, designet som en bølge. Det har blitt lagt singel på kaikanten og støpt tre betongbenker på kaia. Badetrapp er også på plass. I tillegg er det blitt fjernet en usikret mur i sjøkanten og erstattet den med plastring. Toalett og søppeldunker kommer også.
Frilufsetaten har renset opp sjøbunnen for forunrenset masse og laget en steinmur ned til vannet.

Flere planer

- Vi har flere planer for stranden. Neste år ønsker vi at det kommer både stupetårn og kanskje en badebrygge. I årets budsjettforslag foreslås det 300.000 kroner til opparbeidelse av området, sier Myhre.
Stranden er litt for bratt til å kunne kalles barnevennlig og kan være vanskelig for funksjonshemmede å benytte seg av. Byrådet ønsker likevel at befolkningen kan nytte området til bading, og håper det kan bli et attraktivt område for de større barna.
- Barnefamiliene har blant annet Katten og Nordstrand bad. Nå får også ungdommene en egen strand, sier byråden.
Han forteller at målgruppen for stranden er mellom ungdom 13 og 25 år, men at andre som ikke er i denne aldersgruppen selvfølgelig også er hjertelig velkomne.
Stranden ligger nesten gjemt fra Mosseveien, men Vølund busstopp ligger et minutts gange unna stranden.
- Dette er en liten perle for ungdommen. Badevannet anbefales, og vi får håpe på en flott sommer her, avslutter Myhre, etter å ha hoppet ut i vannet to ganger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.