Ønsker villaløsning i Fisker Syversens vei

Fisker Syversens vei kan bli et bofellesskap for unge mellom 18 og 25 år.

NEDRE BEKKELAGET: Fisker Syversens vei 2 ble bygget i 1888. Eiendommen ble ervervet av Oslo kommune i 1917. Det er Boligbygg som nå eier selve huset, mens tomten er regulert til park.

– Huset er ikke egnet for utleie lenger da det må legges inn nytt bad, toaletter og kjøkken. Eiendommen trenger totalrehabilitering. Siden huset er så gammelt, vil det være et krevende prosjekt, opplyser Else Merete Guntveit, kommunikasjonssjef i Boligbygg.

Tanker for huset

Boligbygg har tidligere vært på befaring med Bydel Nordstrand for å se på huset og det var da enighet om at det ikke egnet seg som ordinær bolig for vanskeligstilte.

– Det ble vurdert om huset kunne brukes som bofellesskap for ungdom mellom 18 og 25 år. Boligbygg kunne foreta et mulighetsstudium med sikte på et bofellesskap. Vi sendte over et forslag om et slikt mulighetsstudium den 26.11.09, forteller Guntveit.

Boligplan

Bydel Nordstrand arbeider med en boligsosial handlingsplan med kartlegging av boligbehovet. Planen skal utarbeides i løpet av 2010.

– Bydelen vil melde inn behov for nye boliger når planen er ferdig. Boligbygg vil ikke sette i gang med rehabiliteringsarbeider uten å vite hva huset skal brukes til, eller om det fortsatt er behov for eiendommen, sier Guntveit.

Få står tomme

Per i dag er det under 4% av de kommunale boligene som står tomme.

– De fleste står tomme i en kortere periode mens de pusses opp og gjøres klare for nye leietakere. Et fåtall boliger står tomme over lengre tid som Fisker Syversens vei 2, sier kommunikasjonssjefen. Dette kan skyldes at det er uklart hva boligene skal brukes til, eller at det er spesielt dyre og kompliserte prosjekter som må tas når det blir rom for det i budsjettene. Noen boliger blir også vurdert som uegnet for målgruppen. Disse blir da solgt, og bedre egnete boliger kjøpt inn.

– Vi ønsker en god løsning for den fine, gamle villaen, og vi vil samarbeide med bydelen når det er klart hva som er boligbehovet i Nordstrand, avslutter Else Merete Guntveit. Nordstrands Blad følger opp saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag