RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oops! I did it again..


PINLIG: Feilsendte eposter kan få både pinlige og alvorlige følger.
PINLIG: Feilsendte eposter kan få både pinlige og alvorlige følger.
Feilsendte e-poster kan få alvorlige konsekvenser og være kilde til særdeles pinlige situasjoner.

En fersk undersøkelse som Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har gjennomført, viser at 1 av 5 har mottatt e-post som var ment for andre. Av de 2500 som har deltatt i undersøkelsen, svarer 14 prosent at de selv hadde feilsendt e-post i løpet av det siste året. Dersom e-post med viktig eller konfidensiell informasjon kommer på avveie kan det være kritisk for virksomheten.
Informasjon er bedriftens viktigste verdi, og det kan være kritisk hvis sensitiv informasjon kommer på avveie. Selskaper som lærer opp sine ansatte i fornuftig e-postbruk, investerer derfor også i selskapets økonomi, sier seniorrådgiver Tone Hoddø Bakås i NorSIS til Newswire. Mange e-poster blir også videresendt til andre mottakere. Dersom dette skjer mange ganger, kan det være at informasjonen på den opprinnelige e-posten ikke var ment for den siste mottakeren.

Komiske følger

En feilsending trenger ikke alltid å få dramatiske konsekvenser. Likevel skulle nok avsenderen gjerne hatt e-posten usendt. Som da en politisk rådgiver i Arbeiderpartiet i siste valgkamp feilsendte en e-post med strategien for hvordan partiet skulle få Siv Jensen til å fremstå som en surpomp. I stedet for å avslutte adressen med smk.dep.no, skrev han smk.no. Mailen havnet dermed ikke hos statsministerens kontor som tenkt, men hos en lokal FrP-politiker som hadde kjøpt domenenavnet smk.no.

Det farlige kopifeltet

En gjenganger i feilsendt informasjon, er videresendte e-poster. Du faller for fristelsen å kommentere en kunde i negative ordelag, posten blir videresendt i flere ledd, og plutselig er det en som har sendt den til den omtalte kunden uten å sjekke hva som sto nederst i samtaletråden.
Kopifeltet er en annen synder. Du hadde tenkt å bare svare avsenderen, men trykker svar alle i stedet, sier Bakås. I aviskretser humres det av han som ved en feil kopierte til hele redaksjonen da han returnerte en e-post om at det skulle komme en ny, kvinnelig forsterkning til distriktskontoret hans. Han spurte om de ikke kunne sende en ung og formfull en.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere