RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera i kirken


Natt-konsert: Opera-aftenen i Mortensrud kirke søndag kveld, har NATTEN som tema. Dette gleder jeg meg voldsomt til, sier sopranen Gunda-Marie Bruce som har prøvesunget i steinkirken.
Natt-konsert: Opera-aftenen i Mortensrud kirke søndag kveld, har NATTEN som tema. Dette gleder jeg meg voldsomt til, sier sopranen Gunda-Marie Bruce som har prøvesunget i steinkirken.
Det er i dobbelt forstand høyt under taket i Mortensrud kirke. Mange arrangementer har det vært der, og søndag kveld står opera på programmet.

Mortensrud: Konserter har det vært mange av i Mortensrud kirke, men så vidt vi har fått bekreftet, har det aldri vært opera der. Det blir det søndag kl. 20.00, og anledningen er Oslo Operafestival.

Vi har valgt å ikke bare ha program knyttet til sentrum. Opera skal også ut til folket, og vi har funnet Mortensrud kirke som et flott sted, sier Ellen Bjareng fra Oppsal. Hun er en av de mange frivillige kulturentusiastene som drar det store festival-programmet. Vi må jo gi tilbud der folk er.

Det er for andre gang Oslo Operafestival arrangeres, og i perioden 8. - 15. september skal byen være sterkt preget av denne spesielle musikkformen.

Natten som tema

Dette blir en vakker konsert i en eksepsjonelt vakker kirke, og tema er NATTEN, sier Ellen Bjareng.

Alle tekster som synges eller lese, har natt som tema.

Og med den spesielle kunstneriske utsmykningen kirken har, vil konserten ha en flott ramme.

Kor og solister

Det kommer et prosjektkor fra Sandefjord med Guy Poupart som dirigent. Rose Holtet leser dikt, og vi får høre solistene Gunda-Marie Bruce (sopran), Eirik Roland Jensen (bass) og Monica Tomescu-Rohde.

Dette gleder jeg meg virkelig til, sier Gunda-Marie Bruce. Hun har besøkt kirken, og var mektig imponert. Nå er riktignok ikke stemmen min helt på topp, men det lille jeg fikk prøvd, overbeviste meg om at dette blir bra.

Hva som står på programmet, får være en overraskelse. Men sopranen forteller at det blir klassiske perler hun både skal fremføre alene og sammen med koret. Og så må jeg finne et antrekk som passer. Kanskje jeg får anledning til å være prinsesse?

Konserten varer en times tid.

Tanken er at dette ikke skal være langdrygt, og de som kommer hit, skal få erfare at opera verken er vanskelig eller "farlig". Opera var jo gamle tiders pop-musikk, sier Ellen Bjareng.

Hele ukens operafestival er et samarbeidsprosjekt mellom Oslo kommune og frivillige organisasjoner - alle med interesse for opera.Og så må jeg finne et antrekk som passer. Kanskje jeg får anledning til å være prinsesse?

Sopran Gunda-Marie Bruce

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere