RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Aida» direkteoverføres til Ringen kinos filmlerret 24. oktober. FOTO: THE METROPOLITAN OPERA
«Aida» direkteoverføres til Ringen kinos filmlerret 24. oktober. FOTO: THE METROPOLITAN OPERA

Opera på kino

Opera er ikke lenger bare for fiffen. Neste lørdag vises dramatiske «Aida» på Ringen kino. Direkteoverført fra selveste Metropolitan opera i New York.

OSLO ØST: Etter enorm respons på direkteoverført opera på vestkantens Gimle kino, utvider nå Oslo Kino tilbudet fra The Metropolitan Opera. Tilbudet vil dermed også omfatte Ringen kino. Den første direkteoverførte operaforestillingen som blir lagt ut for salg er Aida, som vises lørdag 24. oktober klokka 19. på Ringen.

Populært

På Gimle har operaoppsettingene trukket fulle hus i lengre tid.

– Med Ringen kino utbygget for direktesendte operaoverføringer dobler Oslo Kino publikumskapasiteten. Nå kan operapublikummet oppleve scenekunst av verdensklasse i Nordens første heldigitale kino - en kino som har fått strålende mottakelse av lyd- og bildeentusiaster, sier Geir Bergkastet, administrerende direktør i Oslo Kino.

Operaforestillingene som vises på Gimle og Ringen direkteoverføres altså fra The Metropolitan Opera i New York, også kjent som The Met. Det er det største operahuset i USA med 3.800 seter.

Giuseppe Verdi

Aida er et melodrama komponert av Giuseppe Verdi til librettoen skrevet av Antonio Ghislanzoni, og utspiller seg over fire akter. Aida regnes med innenfor «Grand opéra»-tradisjonen som hadde sitt utspring i Frankrike fra omkring 1830. Typisk for «Grand opéra» er store og påkostede oppsetninger med mye utstyr, og i tro med tradisjonen er temaet i Aida historisk, skriver Oslo Kino i en pressemelding.

Storslagent og tragisk

Handlingen i Aida finner sted i Afrika.

Den etiopiske Kong Amonasros datter, Aida, er en slave i Egypt. Hun forelsker seg i krigeren Radames, og forelskelsen er gjensidig. Dessverre har den egyptiske kongens datter, Amneris også følelser for Radames, og hun legger derfor en plan for å sabotere Aida og Radames forhold.

Aida er en tragisk fortelling om håpløs kjærlighet, sjalusi og tragedie, og ble mottatt med begeistring da den ble urframført i Kairo i 1871. Den er fortsatt svært populær og figurerer i dag på 16.-plass blant de mest framførte operaer i Nord-Amerika, skryter arrangøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere