RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opera til folket

Til høsten er det klart for Oslo Operafestival 2006. Gjøril Songvoll, en av initiativtakerne, gleder seg til å gi opera til folket i en hel uke, 9.-16. september.

Sentrum: "Opera til folket" er festivalens slagord, og med den ønsker arrangøren å gi byen et enda større og bredere kulturtilbud.

Kulturentusiastene, opprinnelig en studentforening, ønsker å avlive myten om at opera er kjedelig og vanskelig tilgjengelig, ved å vise at musikken kan fremføres på andre steder og i andre rammer enn vi er vant til. Blant annet skal det settes opp forestillinger på trikken i Oslo.
Alle de hyggelige tilbakemeldingene vi har fått fra tidligere arrangementer, tyder på at folk vil ha mer opera, sier Songvoll, som er stolt av at festivalen varer en hel uke og har så mye forskjellig å tilby.

Noe for alle

Opera-ildsjelen Gjøril Songvoll forteller at festivalen dekker et bredt spekter innen operagenren, og at det er noe for alle aldersgrupper.
Her er noe for barn, unge, voksne og eldre. Festivalen presenterer ulike forestillinger og konserter av høy kvalitet, og vi bruker forskjellige kunstneriske krefter for å få en best mulig opplevelse for alle. Elizabeth Norberg-Schulz er festivalens beskytter, og vi er veldig glad for bidraget fra en så profesjonell og populær operasanger, sier Songvoll om den kjente sopranen.

Norberg-Schulz skal dessuten selv synge under festivalen. Først medvirker hun ved Operagallaen som holdes i Flagstadsalen på Thon Hotel Opera, og som er et samarbeidsprosjekt mellom tre av de største utdanningsinstitusjonene for sangere i Norge, og deretter på avslutningsdagen, med Oslo Symfoniorkester på Operaballet som holdes i Den Norske Opera.

Maskeradeball

I tillegg til Norberg-Schulz synger også Svein Erik Sagbråten med orkesteret, og i første etasje er det, tradisjon tro, flotte intimkonserter med unge, lovende musikere. I år har vi i tillegg to danseoppvisningsgrupper med på ballet, sier Songvoll.

Hun innrømmer at ballet er hennes favoritt under festivalen, blant annet fordi hun elsker de store og ekstravagante kostymene.
I år er det maskeradeball, og de som liker ballkjoler og kostymer, kan bare begynne å glede seg, sier hun.

Opera på trikken

Festivalledelsen har i år fått til ett samarbeid med Oslo Sporveier, og skal sette opp forestillinger på noen av rutene.
Vi kaller det Operatrikken. En veterantrikk skal kjøre rundt i byen med live opera, sier Songvoll.

Hun er også stolt av å kunne presentere Barnas Eventyrball på Oslo Nye Teater.
Over 100 barn skal opptre på scenen, og det er lagt opp til en drømmedag for barn og alle voksne som har beholdt barnet i seg, sier Songvoll, selv aktiv sanger som skal opptre på flere av festivaldagene.

Hun skal blant annet synge Donna Anna i Mini Don Giovanni på Hovedscenen på Oslo Nye. Don Giovanni er en av Mozarts mest kjente operaer, og den hadde urpremiere i Praha 29. oktober 1787. Den handler om Don Giovanni (Don Juan), en uforbederlig skjørtejeger, som til sist blir innhentet av skjebnen. Miniversjonen under festivalen er lagt til vår tid, og i følge arrangøren er humoren aldri langt unna.
Stykket er en perfekt måte å gjøre seg kjent med opera på, hvis du aldri før har sett en operaforestilling, avslutter Songvoll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere