RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Operaen åpnet


Kong Harald og dronning Sonja ankom sammen med en tydelig stolt styreleder Ellen Horn og operasjef Bjørn Simensen.
Kong Harald og dronning Sonja ankom sammen med en tydelig stolt styreleder Ellen Horn og operasjef Bjørn Simensen.
Kong Harald åpnet lørdag kveld Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika.

BJØRVIKA: Både kongeparet, kronprinsparet og representanter for de øvrige skandinaviske kongehus, samt det meste som kunne krype og gå av kultureliten er i kveld til stede på gallaforestillingen i den nye Operaen i Bjørvika.
SE BILDENE HER!

Like etter klokka 20 erklærte kong Harald Operaen for åpnet, og dermed har Oslo indre øst fått et nytt landemerke og turistattraksjon.

- I denne rammen av glass, sten og tre har vi fått et sted for store sceniske og musikalske opptrendener, sa kongen, som var tydelig imponert over operabygget.

En spøkefull ordfører

I løpet av første akt har publikum i salen, og tv-seere i de norske hjem fått se alt fra harpespill, barnekor, ballett og selvfølgelig opera. I tillegg var det flere særegne og noe mer humoristiske innslag, som da Ingrid Bjørnov illustrerte hvordan en opera under vann ville høres ut som.

Til sammen fire timer med gallaforestillinger fikk publikum oppleve, inkludert en pause der både kjente og mindre kjente kunne mingle, drikke champagne, og skape bittelitt spekulasjoner i pressen.

- Nå må vi passe oss, ellers så er vi vel snart et nytt par, spøkte ordfører Fabian Stang, da han stilte opp på bilde for Østkantavisa, sammen med kona til tidligere biskop, Gunnar Stålsett, Gunn. Hun på sin side var mer opptatt av å snakke om operabygget.

- Det er fantastisk. Jeg tror alle synes det, jeg har i hvertfall ikke hørt noen si noe annet, sa hun fornøyd.

Tross sin motstand

Også Stortingets visepresident, Carl I. Hagen hadde tatt turen til operaen, til tross sin motstand mot å bygge ny opera. Hagen har ved flere anledninger uttrykt ønske om flere sykehjemsplasser til fordel for opera. Lørdag kveld var han imidlertid i strålende humør, og stilte villig opp på bildet for lokalpressen, sammen med kona, Eli.

Da gallaforestillingen var over ble Bjørvika opplyst av resultatet av omtrent 1 tonn sprengstoff, nærmere bestemt et gigantisk fyrverkeri. Og dermed kan det konstateres at Oslos - og Norges - kulturelle sentrum nå har kommet hjem - til østkanten.

Hva synes du om operaen? Skriv din kommentar under

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere