*Nettavisen* Nyheter.

Operaen i medvind

Tre av fire nordmenn sier at de ønsker å overvære en forestilling i Operaen Foto: Foto: Erik Berg

Det er ikke bare operataket som lokker nordmenn til Bjørvika. Forestillingene inni bygget har også blitt mer ettertraktet.

BJØRVIKA: Etter to år med nytt operabygg har nordmenn blitt mer åpne for å overvære en forestilling i Operaen. En ny undersøkelse viser at tre av fire nordmenn ønsker dette. Det er to år siden Den Norske Opera & Ballett åpnet i Bjørvika og nå er det også et langt yngre publikum som finner veien inn i de ulike salene.

Undersøkelse

Det er mediebyrået MEC som har gjennomført undersøkelsen. De har spurt om nordmenns generelle inntrykk og oppfatning av Operaen. I tillegg har de gjennomført en brukerundersøkelse basert på rundt 30 000 publikummere. Undersøkelsene viser at det generelt er betydelig aksept for Operaen i den norske befolkningen.

Godt inntrykk

74 prosent av de spurte er positive til å se en forestilling i Operaen, dersom de praktiske forutsetningene ligger til rette for det. Nå har 61 prosent har et godt inntrykk av Operaen. I en lignende undersøkelse fra 2009 var det bare 43 prosent som svarte dette.

– Gledelige tall, sier kulturminister Anniken Huitfeldt, til Operaens nettside.

Den publikumsgruppen som har økt mest er single, kjøpesterke mennesker fra 25–49 år. Andelen par uten barn, småbarnsfamilier og veletablerte familier har også vokst betydelig.

Publikumsandelen for personer over 65 år har derimot sunket betydelig. Tallene for middelaldrende (50-64 år) besøkende har også sunket litt.

Forynges

Det er ingen vesentlige forskjeller mellom Oslo øst og Oslo vest når det gjelder overordnet inntrykk og oppfatning av Operaen.

– Det er gledelig å se at Operaen når ut til så store publikumsgrupper, noe som var en klar målsetning da valget om å bygge et nytt operahus ble tatt, sier kulturministeren.

– Publikumssammensetningen i Operaen er i ferd med å forandre seg og forynges, sier Tom Remlov. Ved å tilby et bredere repertoar og høyere aktivitet har vi senket terskelen for å gå i Operaen og skapt nysgjerrighet for vårt kjernerepertoar, sier administrerende direktør ved Den Norske Opera & Ballett.


Hva synes du om Operaen? Si din mening i kommentarfeltet!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.