Operaflørt med kidza

KONSENTRERTE: Helge Evju har barnas fulle oppmerksomhet. (FOTO: ELLEN RØNNING) KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

KONSENTRERTE: Helge Evju har barnas fulle oppmerksomhet. (FOTO: ELLEN RØNNING) KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE

Tre flotte opera-damer og en elegant pianist hadde rundt 200 småskole- og barnehagebarn i sin hule hånd i Trikkestallen fredag formiddag. Søndag spilles forestillingen på Operataket 13.00, og den er gratis!

Klikk på bildet for å forstørre.

TRE OPERAHELTINNER: Hvem skal bli superdame? FOTO: ELLEN RØNNING

Klikk på bildet for å forstørre.

SPENTE BARN: Kan tryllefløyten trylle frem operaheltinner? FOTO: ELLEN RØNNING

Klikk på bildet for å forstørre.

KONFLIKTER? Her trengs en superdame! FOTO: ELLEN RØNNING

TORSHOV: Småfolk helt ned i toårsalderen balanserte på bleiene og hadde fult fokus på forestillingen "De tre superdamene".

Konfliktløsing på gjenkjennelig plan er tema, sang og musikk er virkemiddelet. Og det var fantastisk å se hvor oppslukte barna var!

Superdame

Forestillingen starter med at pianist og tekstforfatter Helge Evju fanger barnas oppmerksomhet med pianolek, og ved hjelp av en dæsj Tryllefløyte svever Norina (Kjerstin Løvdal), Pamina (Ragnhild Motzfeldt) og Rosina (Kari Lise Høgseth) inn

Pianisten tror verden trenger en operaheltinne for å hjelpe barn i vanskelige situasjoner, og våre tre operaheltinner må konkurrere om jobben som Superdame.


Praktfull sang og kule, morsomme tekster gjør det enkelt for barna å forstå hva som skjer på scenen, og de lever seg inn i forestillingen, ler og hoier og kjenner seg tydelig igjen.

Kommende operaelskere

– Vi vil være på banen før fordommene når dem, sier Kjerstin, – og det er utrolig gøy å oppleve responsen og interessen fra alle disse flott ungene. Dessuten tror vi at det å bli kjent med denne kunstformen i en tidlig alder skaper grunnlag for et kommende operapublikum, og kan utgjøre en viktig motvekt til den kommersielle musikken.

Skape jobber selv

Det er altså trioen De tre damene som sammen med Helge Evju har laget forestillingen som spilles i regi av Kulturentusiastene.

Damene jobber alle frilans, og har vært solistpraktikanter ved Operaen det siste året, mens Evju har vært ansatt samme sted i 40 år.

– Vi må skape jobber selv. Vi gjør store investeringer, og håper og tror det vil gi avkastning i form av stadig mer å gjøre, for vi elsker jo å drive med dette, sier Ragnhild.


Ganske sikkert er det at hvis ungene fra Lilleborg skole og barnehagene i bydelen får bestemme, vil det bli nok å gjøre for De tre damene og tusenkunstner Helge fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.