RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Operaflørt med kidza


KONSENTRERTE: Helge Evju har barnas fulle oppmerksomhet. (FOTO: ELLEN RØNNING) KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
KONSENTRERTE: Helge Evju har barnas fulle oppmerksomhet. (FOTO: ELLEN RØNNING) KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NESTE BILDE
Tre flotte opera-damer og en elegant pianist hadde rundt 200 småskole- og barnehagebarn i sin hule hånd i Trikkestallen fredag formiddag. Søndag spilles forestillingen på Operataket 13.00, og den er gratis!

TORSHOV: Småfolk helt ned i toårsalderen balanserte på bleiene og hadde fult fokus på forestillingen "De tre superdamene".

Konfliktløsing på gjenkjennelig plan er tema, sang og musikk er virkemiddelet. Og det var fantastisk å se hvor oppslukte barna var!

Superdame

Forestillingen starter med at pianist og tekstforfatter Helge Evju fanger barnas oppmerksomhet med pianolek, og ved hjelp av en dæsj Tryllefløyte svever Norina (Kjerstin Løvdal), Pamina (Ragnhild Motzfeldt) og Rosina (Kari Lise Høgseth) inn

Pianisten tror verden trenger en operaheltinne for å hjelpe barn i vanskelige situasjoner, og våre tre operaheltinner må konkurrere om jobben som Superdame.


Praktfull sang og kule, morsomme tekster gjør det enkelt for barna å forstå hva som skjer på scenen, og de lever seg inn i forestillingen, ler og hoier og kjenner seg tydelig igjen.

Kommende operaelskere

– Vi vil være på banen før fordommene når dem, sier Kjerstin, – og det er utrolig gøy å oppleve responsen og interessen fra alle disse flott ungene. Dessuten tror vi at det å bli kjent med denne kunstformen i en tidlig alder skaper grunnlag for et kommende operapublikum, og kan utgjøre en viktig motvekt til den kommersielle musikken.

Skape jobber selv

Det er altså trioen De tre damene som sammen med Helge Evju har laget forestillingen som spilles i regi av Kulturentusiastene.

Damene jobber alle frilans, og har vært solistpraktikanter ved Operaen det siste året, mens Evju har vært ansatt samme sted i 40 år.

– Vi må skape jobber selv. Vi gjør store investeringer, og håper og tror det vil gi avkastning i form av stadig mer å gjøre, for vi elsker jo å drive med dette, sier Ragnhild.


Ganske sikkert er det at hvis ungene fra Lilleborg skole og barnehagene i bydelen får bestemme, vil det bli nok å gjøre for De tre damene og tusenkunstner Helge fremover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere