RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Operakontrast» på kunstutstillingen


Nils Daniel Høyaasen representerte Bydel Ullern på UKM-Festivalen i Trondheim. FOTO: Silje Jenack og Bjørn Sebastian Bjune
Nils Daniel Høyaasen representerte Bydel Ullern på UKM-Festivalen i Trondheim. FOTO: Silje Jenack og Bjørn Sebastian Bjune
Nils Daniel Høyaasen fra Ullern kom helt til UKM-Festivalen på «første» forsøk.

TRONDHEIM: Vi sitter godt til rette for å ta en prat med kunstneren Nils Daniel Høyaasen (16). Han kom videre til UKM-Festivalen i Trondheim med bildet «Operakontrast», som er et bilde av operaen, Radisson og en skyskraper. Hvor man ser forskjellige kontraster, på bildet ser man også en søppelkasse som er et tegn på ryddighet. Bildet representerer Oslo.

LES OGSÅ: Hvem lurer seg bak klovnen?

Bildet tok han i skolesammenheng og det var læreren hans som oppfordret ham til å melde seg på UKM, Nils Daniel hadde ikke hørt om UKM før læreren fortalte om det. Det gjorde det ekstra kult og spennende, med tanke på at han kom helt til UKM - Festivalen.

LES OGSÅ: Thea i luften

Da han tok bildet hadde han ingen baktanker, men følte likevel at det var noe spesielt ved det i etterkant. Bildet er helt naturlig og ikke redigert, og tatt med et eldre speilreflekskamera.

– Inspirasjonen bak bildet var å forbedre kunst- og håndverks-karakteren, forteller Nils Daniel beskjedent.

Ellers liker han å filme, han har blant annet filmet en musikkvideo og skal snart spille inn sin egen Sights and Sounds-video som er inspirert av Nascar. Han er selv deltaker i Go kart-NM og er veldig glad i fart og spenning. En kommende stjerne, legger tremeningen til Nils Daniel til før vi avslutter praten.

LES OGSÅ: Unique på scenen i Olavshallen

DELTAKERNE SILJE OG BJØRN SEBASTIAN RAPPORTERER DIREKTE FRA UKM-FESTIVALEN I TRONDHEIM.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere