Operasjefen har sagt opp

 

 

Etter en turbulent uke ble det i dag kjent at Paul Curran (46) etter eget ønske har sagt opp jobben som operasjef.

OSLO: Curran leverte oppsigelsen allerede før jul i fjor, og fratrer 1. januar 2012, lyder det i en pressemelding fra Den Norske Opera og Ballett.

Søker nye utfordringer

Paul Curran ble ansatt som operasjef i august 2007. To år gjenstår før åremålet utløper, men Curran har altså bedt om å bli løsrevet fra kontrakten.

–Da jeg tok jobben som operasjef var det fordi den betød en ny utfordring for meg personlig og karrieremessig. Målet mitt var å etablere kompaniet i dets nye hjem i Bjørvika. Jeg er enormt stolt over å ha gjort nettopp det. Ikke minst er jeg stolt over sammen med dyktige kollegaer å ha løftet kompaniet til et nytt og internasjonalt nivå. Etter fire år er tiden kommet da stafettpinnen kan og kanskje også bør overlates til noen andre, og for meg å søke nye utfordringer, sier Paul Curran i kunngjøringen.

Han velger nå i stedet å fortsette som regissør, men blir sittende i jobben som operasjef ut året.

Mye kritikk

Nyheten om oppsigelsen kommer i kjølvannet av en uke hvor det har stormet rundt operasjefen. I forrige uke gikk regissør Stein Winge hardt ut mot Curran, som han mente ikke gjorde en god jobb.

– Det er sørgelig å se at sjefen ved Operaen kun tenker på seg selv og sine gamle venner. Alle hadde jo gledet seg til dette bygget og alle forestillingene som skulle komme. Men istedenfor å få Operaen til å fly, så ligger den nå nede i sanden og kaver, uttalte Winge til VG.

En utbredt misnøye med Curran har nå kommet til overflaten og blitt offentlig. Currans lederstil skal ha vært et betent tema, det samme med de kunstneriske visjonene for Operaen.

Styreleder i Den Norske Opera og Ballett, Ellen Horn, tenker likevel framover:

– Allerede 20. desember mottok vi Paul Currans oppsigelse, og på den bakgrunn har det gjennom det siste halve året vært ført samtaler mellom ham, Tom Remlov og meg som styreleder. Styret tar nå hans beslutning til etterretning, sier Horn, som takker Curran for godt arbeid. Nå lyses stillingen ut med søknadsfrist 1. september. Ved eventuell senere tiltredelse av ny sjef, vil stedfortredende operasjef Anne Gjevang fungere i stillingen.

Del på Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.