Operette i vente

Koret følger oppmerksomt med på dirigent Marianne Oulie Wiik.

Koret følger oppmerksomt med på dirigent Marianne Oulie Wiik.

Søndag 6. april inviterer sangkoret VOX til operette- og musikalkonserten "Svisker og Champagne" i Rødtvet kirke.

DSC_6670 eller DSC_6677 Synger ut: Det høres flott og kraftfullt ut i Rødtvet kirke når sangkoret VOX gir alt de har.

Flere måtte ta en titt i noteheftet underveis.

RØDTVET: Konserten er en del av nedtellingen til åpningen av det nye operahuset i Bjørvika, hvor 100 lokale sangkor deltar med sine forestillinger. Nå nærmer den store kvelden seg med stormskritt, og koret ligger i hardtrening for å bli klare.

Forestillingen "Svisker og Champagne" er plukket ut som nummer 97 i rekken av 100 Magiske Øyeblikk fra hele landet, som skal feire åpningen av nytt operahus.

Konserten blir arrangert av sangkoret VOX med dirigent Marianne Oulie Wiik, men de får også bidrag fra lokale sangere og dansere, i tillegg til store stjerner fra operaen.

Da lokalavisen besøkte VOX kun tre korte uker før premieren, var stemningen preget av innspurten og terping på detaljer. Dette var siste kveld det skulle være lov å "jukse" ved å titte i notene, for alt må læres utenat før påsken er omme. Lokalavisen fikk en prat med korets dirigent, Marianne Oulie Wiik.

Hva kan publikum vente seg den 6. april?

- Konsertens tittel "Svisker og Champagne" henspiller på det at operetten i sin tid ble sett på som en lettere form for musikk, også kalt sviskemusikk. Men det er også musikk som var svært populær, og sprudlende som champagne, forteller hun.

Programmet for kvelden

Konserten vil starte med Sommer i Tyrol, og fortsette med sigøynerstykket Czardasfyrstinnen.

Etter pausen blir det musikk fra Sound of Music, og til slutt Den glade enke.

Det kommer også storfint besøk av flere veteraner fra operaen; sopran Itziar Galdos, tenor Arild Helleland, fiolinist Isaak Gueller og pianist Per Arne Frantzen. Sist men ikke minst kommer barna fra Kormiljø Rødtvet til å bidra med sang.

Engasjement

Oulie Wiik er ikke fra Groruddalen selv, men er imponert over den ståpåviljen hun møter i sitt arbeid på Rødtvet.

- Selv om VOX består av amatører, tar de oppgavene alvorlig og sørger for at jobben blir gjort, skryter hun til lokalavisen.

For to år siden hadde vi satt opp en forestilling med opera som utgangspunkt, og den ble en kjempesuksess. Så vi får bare håpe at mange kommer for å se oss denne gangen også, sier hun håpefullt.

Det er det også mye som tyder på, for ryktene om prosjektet har allerede nådd langt utenfor Groruddalens og Oslos grenser.

I september er VOX invitert til Suldal for å sette opp forestillingen der, så kombinasjonen av svisker og champagne er helt klart noe som faller i smak hos flere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: kultur,

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag