RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp av asken


Sogneprest Dag Auli følger spent med på byggingen av nye Bøler kirke, som skal stå ferdig i mai 2011. Foto: Nina Schyberg Olsen
Sogneprest Dag Auli følger spent med på byggingen av nye Bøler kirke, som skal stå ferdig i mai 2011. Foto: Nina Schyberg Olsen
Grunnmuren til nye Bøler kirke er så smått i ferd med å reise seg, og til høsten blir det grunnstensnedleggelse.

BØLER: På byggeplassen i General Ruges vei er det stadig aktivitet tross snøvær og kulde.

– Nå begynner man å se antydning til det som skal bli kjelleren i hovedbygget. De har begynt her, og så jobber de seg oppover, sier sogneprest Dag Auli fornøyd.

Det har blitt mindre sprenging og mer graving av løsmasser enn forventet for å komme ned til fast grunn, men nå titter det opp både bæresøyler og hjørnevegger.

Gravemaskinene er også godt i gang med å klargjøre grunnen til det som skal bli menighetssalen, mens kapellet foreløpig bare er markert opp.

Markering til høsten

– Det er veldig spennende å følge med på utviklingen. Det er et eget liv her på byggeplassen, sier Auli fascinert.

Sognepresten gleder seg til søndag 26. september, for da blir det grunnstensnedleggelse. Vigsling av den nye kirken blir som kjent i mai 2011.

– Da skal alt være ferdig, sier Auli spent.

Klokketårn med utsikt

Enn så lenge er den 35 meter høye heisekranen det mest iøyenfallende på kirketomten. Det nye kirketårnet blir til sammenligning 24 meter høyt.

– Her blir det mulighet for å gå opp å kikke, sier Auli, som gleder seg til å nyte den fantastiske utsikten mot Østensjøvannet.

Kunst i kirken

Mens byggingen går sin gang, er menigheten engasjert i utsmykningen av kirken. De tre glassmaleriene av disiplene Johannes, Paulus og Peter er, som tidligere omtalt i Nordstrands Blad, i boks.

Dag Auli håper på en avklaring om hvem som skal lage alterbildet i løpet av en måneds tid, mens Arne Borrings maleri av gamlekirken nylig ble overlevert.

– Er det ikke fint! sier Auli begeistret mens han viser frem det store maleriet.

Tro, debatt og kultur

Menighetsrådet jobber nå med hvilken profil den nye kirken skal ha utad, og har kommet opp med de tre hovedretningene tro, debatt og kultur for det de kaller "Bøler kirketun".

– Det blir en voldsom overgang å få så mye plass. Vi ønsker å være en kirke for nærmiljøet, og er i en prosess nå hvor vi planlegger hva den nye kirken skal brukes til utover det vanlige arbeidet vårt, forklarer Auli.

Han bruker både menighetsbladet og gudstjenestene til å informere om utviklingen.

– Det er en veldig positiv interesse ute blant folk for den nye kirken. Jeg får masse spørsmål, men det er bare hyggelig!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere