RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp i ringa med de store gutta


Favoritt: Ringer er en real kraftøvelse i turn, men også Marcus Conradis favorittapparat. Men på grunn av en skade i skulderen, vildet ta tid før han kan kline ordentlig til i den disiplinen.
Favoritt: Ringer er en real kraftøvelse i turn, men også Marcus Conradis favorittapparat. Men på grunn av en skade i skulderen, vildet ta tid før han kan kline ordentlig til i den disiplinen.
Marcus Conradi (16) fra Ulvøya begynte med turn for å få utløp for energi. Denne helgen debuterte han i senior-NM.

Hasle: Da Norges turnelite møttes til dyst i Haslehallen denne helgen, representerte Marcus Conradi (16) Oslo Turn for aller første gang i et seniormesterskap.

Det har vært gøy. Og veldig spennende å være med sammen med alle de store gutta, smiler Ulvøygutten beskjedent.

Rolig i ringer

Han syns mesterskapet har gått helt greit. Men det er klart dette er en annen verden enn juniornivå.

Jeg hadde tre gode og tre dårlige øvelser, mener Marcus. Mest irriterende er det å gjøre det dårlig i favorittapparatet ringer.

På grunn av en skade i skulderen må jeg ta det rolig i ringer. Det er litt synd, for det var det jeg var best i tidligere, forteller NM-debutanten.

Men da får jeg heller bare spesialisere meg i noen av de andre apparatene, smiler han lurt.

Best i skranke

Marcus Conradi har allerede rukket å finne en stand-in for ringer, nemlig bøylehest. Der gjorde han en god figur under mangekampen i NM lørdag. Med 12. plass, var det hans nest beste plassering . Høyest poengsum fikk Marcus i skranke, og der ble han nummer 10. På sammenlagtlista klarte Marcus en hederlig 13. plass, av 22 deltakere.

Jeg er fornøyd jeg, fastslår unggutten.

Satser for fullt

Selvom moren til Marcus har drevet med turn, var det ingen selvfølge at sønnen skulle følge hennes fotspor.

Jeg startet med turn fordi jeg var hyperaktiv, forteller Marcus med et smil. Han trengte et sted å få utløp for all sin energi, og tydeligvis falt turn i smak, for nå satser han for fullt på idretten.

Mersmak

Fra dag én har det vært Oslo Turn, og NM-konkurranse på hjemmebane har gitt mersmak. Målet er å overta NM-tronen en gang, medgir det unge turntalentet. Men drømmen er å delta i store internasjonale konkurranser.

Det hadde vært stas å komme så langt, sier Marcus.

Hard trening

Men for øyeblikket må han nøye seg med å se Espen Jansen og Joachim Hanche-Olsen fra Njård kjempe om de gjeveste valørene. Marcus Conradi er ikke i tvil om hva som skal til for å nå deres nivå.

Hard trening, og mye trening, slår han fast.

Og så lenge jeg syns det er gøy, er det verdt det, avslutter Ulvøygutten med glimt i øyet.

Jeg hadde tre gode og tre dårlige øvelser

Marcus Conradi

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere