RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Opp til gjengs leie for første gang siden 1999


 
  Foto: Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen
Bydel Østensjø sier husleieøkningene er store fordi de ikke har vært regulert til gjengs leie siden 1999.

ØSTENSJØ: Bård Henanger, leder av boligkontoret i Bydel Østensjø, bekrefter at husleien i omsorgsboligene er satt opp.

– Kostnadsdekkende husleie ble utregnet i 1999, og så har man i snitt hatt 3500-5000 kroner i leie siden da. Folk har flyttet ut og inn, men nå har mange bodd der i lengre tid og da har vi ifølge Husleieloven mulighet til å heve leien til gjengs leie, forklarer Henanger.

– Det er vanlig indeksøking en gang i året, og så har flere fått en større økning til gjengs leie, men da har de bodd der i tre år, forklarer han.

– Flere har fått forholdsvis høy økning fordi de har bodd der i lengre tid. Økningene er fra 1587-3045 kroner per måned, opplyser Henanger.


– Beboerne får husleieøkning til forskjellige tider ettersom når de flyttet inn. Derfor kan det være vanskelig å sammenligne med naboene, sier han.

Det er samme husleienivå på Manglerudhjemmet som i bydelens andre omsorgsleiligheter.

– Vi benytter de reglene vi har mulighet til og kunne økt leien hos flere av beboerne tidligere, men det er mer praktisk å gjøre det i bolker, sier Henanger.

Når det gjelder ventilasjonsproblemene, beklager han at utbedringer tar så lang tid.

– Endel eldre reagerer fysisk og psykisk på kaldluft fra ventilene. Det er et firma som har jobbet med problemet i lang tid uten å ha kommet til bunns i det, og når beboerne tetter ventilene blir problemet verre. Arbeidet er beklageligvis ikke ferdigstilt ennå, men det skal bli bra, lover han.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere