*Nettavisen* Nyheter.

Oppbevarte hasj i foreldrenes kjellerbod

  Foto: Illustrasjonsfoto

Smugling, sex med mindreårige og uprovosert vold. Her er et knippe dommer fra Oslo tingrett.

Smuglet 40 kilo kath

OSLO TINGRETT/HØYENHALL: En 36 år gammel mann fra Høyenhall er i Oslo tingrett dømt til 21 dagers fengsel. Den 19. april i fjor ble han stanset på Svinesund med 40,6 kilo kath i bilen. I tingretten kom mannen med en uforbeholden tilståelse og han vedtok dommen på stedet.

30 dager for uprovosert vold

OSLO TINGRETT: En 44 år gammel mann må 30 dager i fengsel etter vold og skadeverk etter at han angrep en mann i Ljabruveien og på Mortensrud 10. april i fjor. På Ljabru sparket mannen fornærmedes bil slik at den fikk knust baklykten og en bulk. På Mortensrud slo 44-åringen til fornærmede i ansiktet med knyttet neve. 44-åringen må også betale 2355 kroner i erstatning til fornærmede.

Her kan du lese flere saker fra Oslo tingrett

Hadde sex med mindreårig

OSLO TINGRETT/RYEN: En mann fra Ryen er i Oslo tingrett døm til fem måneders fengsel for seksuell omgang med en gutt under 16 år i august 2012. Mannen, som er i 40-årene, kom i kontakt med gutten på Gaysir. De chattet og avtalte at mannen skulle hente gutten i en Vestfold-by for så å dra tilbake til mannens leilighet på Ryen hvor den seksuelle omgangen fant sted. Mannen forsøkte på chatten å forsikre seg om at gutten var over 16 år, men forklarte i retten at «spenningen tok over» da gutten på ulikt vis forklarte hvorfor han ikke kunne legitimere seg. Tingretten mener dette viser at mannen var usikker på guttens alder. Gutten var 15 år og ni måneder på tidspunktet. For tingretten er det uaktuelt av individdual- og allmennpreventive årsaker å gjøre noe av straffen betinget, og landet på fem måneders fengsel, i tråd med aktors påstand. Det var fremsatt krav om oppreisning i saken, men dette forutsetter grov uaktsomhet fra mannens side, noe tingretten ikke mener foreligger. Ryen-mannen må også betale 3.500 kroner i saksomkostninger.

Les også: Velstående Oslo-mann gikk bananas på Svindesund

Oppbevarte hasj i foreldrenes kjellerbod

OSLO TINGRETT/OPPSAL: Navnet til en mann i 20-årene fra Oppsal dukket opp i forbindelse med etterforskningen av en annen narkotikasak. Politiet fikk medhold i ransaking og gikk til aksjon 29. februar i fjor. Mannen bor hjemme hos foreldrene og på spørsmål om han oppbevarte narkotika kom det etter hvert fram at han hadde 56 gram hasj gjemt i kjellerboden. Mannen har forklart at han kjøpte 80 gram hasj fire uker tidligere og hadde røykt deler av det sammen med kamerater. Han erkjente staffskyld for oppbevaring, men nektet for å ha solgt fem gram, emn ble ikke trodd. Han blir derfor dømt for besittelse og salg til 21 dagers betinget fengsel, en bot på 10.000 kroner, 2.000 kroner i saksomkostninger og inndragning av 500 kroner som domstolen mener han tjente på hasj-salget. Mannen vedtok dommen.

Les også: Svindlet Nav for 230.000

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag