RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppegårds siste barnepark

1.desember ble Elverhøy Barnepark lagt ned, dermed er det kun Sofiemyr Barnepark igjen av de en gang så mange barneparkene i Oppegård.

SOFIEMYR: I dag er det 18 barn i Sofiemyr Barnepark, noen av dem flyttet over fra Elverhøy da den ble lagt ned. Men parken har plass til 30 barn.
- Hit er mange flere barn velkomne, sier parkleder Anette Gulbrandsen som minner om at man kan beholde kontantstøtten selv om barnet er i barnepark.
Hun synes det er trist at barneparkene forsvinner en for en.
- Da jeg begynte som parkassistent i 1996 var det 11 barneparker i Oppegård. Nå er vi altså den eneste igjen. Barneparken er jo et glimrende tilbud til foreldre som ønsker mer tid sammen med barna samtidig som de vil at barna skal ha et leketilbud sammen med andre barn. Eller for foreldre som jobber til andre tider på døgnet.
Parktilbudet er for barn fra to år og oppover.
- De kan begynne fra måneden før de fyller to år, og vi har flest to treåringer her. Parken er åpen tre timer i vinterhalvåret og fire i sommerhalvåret, og vi følger skolens ferier og fridager, forteller Anette.
Sofiemyr Barnepark er foreldredrevet. Parken ligger i Holbergsvei og har et fint uteområde.
- Det er veldig godt miljø her, forteller Anette og legger til at mødrene som hadde barn i parken i 1996 fortsatt holder sammen i en mamma-gruppe som møtes fast.
Skulle noen ha lyst til å gi barna et parktilbud, finnes det altså muligheter i Sofiemyr Barnepark som har plass til enda flere barn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere