RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfattet det ikke som brann

Da Bjørg Wenche Jørgensen kontaktet Boligbygg, ble meldingen tolket som at det var noe galt med ventilasjonsanlegget.

SINSEN: Meldingen gikk ut på at lukta kunne stamme fra enten kloakk, gass eller brent gummi.

Hun nevnte ikke at det luktet røyk eller at det var mistanke om brann, sier kommunikasjonssjef Else Merete Guntveit i Boligbygg Oslo KF. Dette førte igjen til at selskapet ikke rykket ut på stedet, bekrefter hun.

Bestilte rens

Boligbygg bestilte gjennomgang og rens av ventilasjonen i hele blokka, basert på Jørgensens kontakt. Heller ikke da hun ringte senere på dagen og meldte fra om stadige luktplager, ble det oppfattet at det brant i Sinsenveien 10.

Vi oppfattet det ikke slik at det var mistanke om brann. Hvis vi hadde oppfattet at det var brann, hadde vi naturligvis ringt brannvesenet, sier Guntveit.

Ingen andre av naboene har kontaktet Boligbygg om episoden, forteller hun videre. Dette tolker Boligbygg som et bevis på at brannsikringstiltakene til selskapet har fungert godt. Hver enkelt leilighet fungerer som en egen branncelle, som hindrer spredning.

Dette er noe vi er anbefalt å gjøre av brannspesialister, sier hun.

Boligbygg har byttet ut totalt 4000 dører og rørgjennomganger er tettet. 2000 leiligheter blir hvert år sjekka for elektrisk feil, og hver måned går egne vaktmestere HMS-runder for å sjekke at brannsikkerheten holder mål.

Ikke Boligbyggs jobb

Ifølge Boligbygg har ingen andre beboere enn Jørgensen klaget over lukt eller røyk. Selv om det hadde vært meldt om brann, er det først og fremst brannvesenet som må få gjort jobben sin, understreker Guntveit.

Boligbygg kan ikke gjøre noe på stedet i denne fasen. Vi har ikke nøkkel til å gå inn i leilighetene og slipper først til når politiet er ferdig med etterforskningsarbeid. Vi har ikke lov til å blande oss inn. Først når politiet er ferdig, kommer vi inn i leiligheten og vurderer skadene, sier Guntveit.

Leiligheten blir nå totalrenovert. Guntveit har imidlertid forståelse for at brann er en skremmende opplevelse for beboerne.

Vi er takknemlig for å få beskjed, og setter pris på at beboerne er observante på brann. Dessverre oppfattet vi ikke denne gangen at det var brann, men at det var noe galt med ventilasjonssystemet, avslutter Guntveit.Else Merete Gunntveit

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere