RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordrer til én times sex


«FEIRING»: Er du klar for å feire «Sex hour»? I så fall er oppfordringen fra RFSU klar: – Tre den på, og nyt!
«FEIRING»: Er du klar for å feire «Sex hour»? I så fall er oppfordringen fra RFSU klar: – Tre den på, og nyt! Foto: Foto: Clipart
Om lyset skal være av eller på kan du velge under denne feiringen, men når «Sex hour» går av stabelen 21. juni bør du huske på én ting.

OSLO: – Vi oppfordrer til å tre den på for å kunne fortelle om viktigheten av sikker sex – og det aller tryggeste prevensjonsmiddelet er kondom, sier Sidsel Kløw i RFSU.Og det er RFSU som er pådriver for den forhåpentligvis artige feiringa. Dessverre er det mørke tall som ligger til grunn for at RFSU ser behovet for å feire «Sex hour».

LES OGSÅ: – Sex er limet i forholdet

Dårligst i Norden

RFSU-undersøkelsen «Sex og kondom og sånn» er Nordens største sex- og kondomundersøkelse og gjennomføres hvert andre år.

I fjor kom det fram at mer enn halvparten av alle nordmenn er fornøyd med sexlivet, og det plasserer oss på toppen i Norden. Men vi er slettes ikke på topp når det gjelder å beskytte seg.

Blant aldersgruppen 20-35 år oppgir 62 prosent at de ikke brukte kondom sist de hadde sex med en ny partner. Det er klart flest i Norden, foran Sverige (51 prosent) Danmark (49 prosent) og Finland (48 prosent).

FLERE NYHETER FRA OSLO:

21 millioner for å bo på Kjelsås

Stem på årets kuleste russebuss

Nøtteliten skulle bare rømme fra katten...

God sex er viktig

Nå håper RFSU at økt fokus på kondombruk – med en frydefull feiring – skal gi resultater.

– God sex er viktig for god helse. Først og fremst for den enkelte, men også for samfunnet som helhet når vi i begrepet «god sex» også legger vekt på trygg og sikker sex. 21. juni er årets lyseste dag, så vår oppfordring er egentlig såre enkel: Tre på og nyt, og la det gjerne vare hele helgen igjennom, sier Kløw.

– Behold lyset på

RFSU er en ideell stiftelse, som i snart 80 år har drevet med opplysningsarbeid om sikker sex. Hele overskuddet fra salget av RFSUs produkter går til informasjons- og opplysningsarbeid både i Norge og internasjonalt.

Sex Hour er en del av deres ideelle opplysningsarbeid som handler mer om å oppfordre til trygg kos og hygge enn å tegne skremselsbilder.

Ideen til «Sex hour» har de fått fra «Earth hour» der folk over hele verden skrur av lyset i én time for å rette oppmerksomhet mot energiforbruk og klimaspørsmål.

– Under «Sex hour» kan man velge fritt om man vil ha lyset av eller på, og gjør egentlig litt som man vil – så lenge man er grei og snill, sier Kløw.

Ambisiøst?

Kløw innrømmer at det for mange kan virke voldsomt å skulle holde det gående én helt time, men selv her har RFSU gode råd.

– En hel «Sex hour» kan kanskje høres noe ambisiøst ut for mange siden et gjennomsnittelig samleie ifølge diverse undersøkelser varer 5-7 minutter, men med litt oppfinnsomhet og kreativitet er vi sikre på at mange greier å strekke kosen fra seks til sexti minutter, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere