*Nettavisen* Nyheter.

Oppfordrer til én times sex

«FEIRING»: Er du klar for å feire «Sex hour»? I så fall er oppfordringen fra RFSU klar: – Tre den på, og nyt! Foto: Foto: Clipart

Om lyset skal være av eller på kan du velge under denne feiringen, men når «Sex hour» går av stabelen 21. juni bør du huske på én ting.

OSLO: – Vi oppfordrer til å tre den på for å kunne fortelle om viktigheten av sikker sex – og det aller tryggeste prevensjonsmiddelet er kondom, sier Sidsel Kløw i RFSU.Og det er RFSU som er pådriver for den forhåpentligvis artige feiringa. Dessverre er det mørke tall som ligger til grunn for at RFSU ser behovet for å feire «Sex hour».

LES OGSÅ: – Sex er limet i forholdet

Dårligst i Norden

RFSU-undersøkelsen «Sex og kondom og sånn» er Nordens største sex- og kondomundersøkelse og gjennomføres hvert andre år.

I fjor kom det fram at mer enn halvparten av alle nordmenn er fornøyd med sexlivet, og det plasserer oss på toppen i Norden. Men vi er slettes ikke på topp når det gjelder å beskytte seg.

Blant aldersgruppen 20-35 år oppgir 62 prosent at de ikke brukte kondom sist de hadde sex med en ny partner. Det er klart flest i Norden, foran Sverige (51 prosent) Danmark (49 prosent) og Finland (48 prosent).

FLERE NYHETER FRA OSLO:

21 millioner for å bo på Kjelsås

Stem på årets kuleste russebuss

Nøtteliten skulle bare rømme fra katten...

God sex er viktig

Nå håper RFSU at økt fokus på kondombruk – med en frydefull feiring – skal gi resultater.

– God sex er viktig for god helse. Først og fremst for den enkelte, men også for samfunnet som helhet når vi i begrepet «god sex» også legger vekt på trygg og sikker sex. 21. juni er årets lyseste dag, så vår oppfordring er egentlig såre enkel: Tre på og nyt, og la det gjerne vare hele helgen igjennom, sier Kløw.

– Behold lyset på

RFSU er en ideell stiftelse, som i snart 80 år har drevet med opplysningsarbeid om sikker sex. Hele overskuddet fra salget av RFSUs produkter går til informasjons- og opplysningsarbeid både i Norge og internasjonalt.

Sex Hour er en del av deres ideelle opplysningsarbeid som handler mer om å oppfordre til trygg kos og hygge enn å tegne skremselsbilder.

Ideen til «Sex hour» har de fått fra «Earth hour» der folk over hele verden skrur av lyset i én time for å rette oppmerksomhet mot energiforbruk og klimaspørsmål.

– Under «Sex hour» kan man velge fritt om man vil ha lyset av eller på, og gjør egentlig litt som man vil – så lenge man er grei og snill, sier Kløw.

Ambisiøst?

Kløw innrømmer at det for mange kan virke voldsomt å skulle holde det gående én helt time, men selv her har RFSU gode råd.

– En hel «Sex hour» kan kanskje høres noe ambisiøst ut for mange siden et gjennomsnittelig samleie ifølge diverse undersøkelser varer 5-7 minutter, men med litt oppfinnsomhet og kreativitet er vi sikre på at mange greier å strekke kosen fra seks til sexti minutter, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag