RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordret til internasjonalt samhold

Arbeiderpartiets Marit Nybakk holdt appell og snakket om utviklingspolitikk i Ellingsrud kirke 1. mai.

Ellingsrud: For en fullsatt Ellingsrud kirke holdt Marit Nybakk appell 1. mai. Hun trakk fram årets slagord for 1. mai: Internasjonalt samhold.

Utviklingspolitikk

- Våre pionerer i Norge skapte en velferdsstat. Vi høster fruktene av dette arbeidet nå. I dag må vi tenke globalt og hjelpe de som ikke har det så bra som oss, sa Nybakk. Hun mener vi i Norge har et ansvar for de som ikke har alle rettigheter og goder som vi her hjemme har.
- Med så stor rikdom som vi har i Norge, følger også et stort ansvar. Vi må sette fellesskapet i sentrum, sa Nybakk.
Hun snakket om FN's tusenårsmål, som er å halvere fattigdommen i verden innen år 2015.
- Utviklingspolitikk er veldig viktig, og vi må fokusere på hva som er årsaken til fattigdom og den skjeve fordelingen mellom nord og sør, sa Nybakk i sin appell.

Musikalske innslag

Det var mye sang og musikk på programmet i Ellingsrud kirke 1. mai. Ellingsrudskolenes musikk-korps spilte flere sanger, og drilltroppen bidro også. Bakås Blæs & Vildt framførte noen sanger og fikk med seg publikum på allsang da de spilte Always look on the bright side of life.
Også andre lokale krefter deltok med musikkinnslag. Det ble solgt kaker, kaffe og brus, det var loddsalg og innsamling av penger til Norsk Folkehjelp. En hyggelig 1. mai-markering i Ellingsrud kirke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere