RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oppfordret til nestekjærlighet

"Du skal ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv". Sitatet fra Arnulf Øverlands dikt sto sentralt i Solidaritetsgudstjenesten i Høybråten kirke.

Høybråten: Det var leder i Høybråten Arbeidersamfunn, Rolf Torbo som siterte de kjente linjene fra diktet Du må ikke sove. - Det handler om samarbeid, samhold og solidaritet, sa Torbo før han overlot ordet til Arbeiderpartiveteran Reiulf Steen.

Fokus på fattigdom

Reiulf Steen ønsket å minne publikum på hvilken tid vi lever i, og hvor viktig det er med solidaritet også utover vårt lokalmiljø.
- Vi er nå 6,3 milliarder mennesker på jorden, og en tredjedel lever i fattigdom. Land som Sudan, Rwanda og Kongo står ovenfor farer som er større enn det menneskeheten noensinne har stått ovenfor, sa han og pekte på både sultkatastrofer og kriger verden over.
Likevel ønsket ikke Steen å holde en dyster appell til en fullsatt Høybråten kirke. Han mente det er to enkle ord som kan løse mange problemer.
- Det er enkelt; solidaritet og nestekjærlighet. Jeg tror flesteparten i verden er opptatt av fred, men de blir hindret i å dyrke hverdagslivet av maktpersoner, sa han, før Caledonia Jazzband tok over scenen med allsang og musikk til stor glede for publikum. Også sogneprest i Høybråten kirke Gro Golimo Simonsen gjorde solidaritet og nestekjærlighet til hovedpunkter i sin preken. Hun starter med å sitere bibelens såkalte gyldne regel, "gjør mot andre, det du ønsker at de skal gjøre mot deg".
- Det er lett for oss å forstå dette budskapet, men det er ikke like lett å forstå hva som ligger bak. Solidaritet er handling, vi må gjøre noe, sa Simonsen i sin preken.
Sognepresten oppfordret også publikum til å overvinne egoismen, og til å bry seg om andre. Også hun var opptatt av landegrenser og krig.
- Vi må elske våre fiender, for det motsatte av kjærlighet er ikke hat, men likegyldighet, avsluttet hun, før Caledonia igjen tok over scenen.
Arbeidersamfunnet har sterke tradisjoner på Høybråten, og med nok et vellykket arrangement kan det være at det går som det står i arbeidernes egen sang? At Internasjonalen skalfå sin folkevår?


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere